Waarom Anderlecht nooit een ‘deftige’ spits zal vinden

Waarom Anderlecht nooit een ‘deftige’ spits zal vinden

Vincent Kompany heeft een bepaald type speler helemaal bovenaan zijn verlanglijstje gezet. Hij wil een complete aanvaller. Het moet een speler zijn die diepgang en snelheid biedt, maar tegelijk de lichaamsbouw heeft om als aanspeelpunt te dienen. Ook moet hij goed zijn in de combinaties en het huis kennen. Naast scoren moet de nieuwe spits diepgang en snelheid bieden, maar tegelijk als aanspeelpunt dienen. Zaakwaarnemers zijn het alvast eens: "Niet te betalen"

Een paar weken geleden heeft Anderlecht vrijblijvend gepolst naar Moise Kean, die als negentienjarige zowat alle records bij Juventus gebroken heeft. Paars-wit wilde Kean huren, Juventus was enkel bereid mee te werken aan een lucratieve definitieve transfer, waardoor het nooit tot concrete onderhandelingen kwam. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine.

De lat ligt de zoektocht naar een spits ligt dus héél hoog en volgens zaakwaarnemers bijna onmogelijk voor Anderlecht: "Iedereen in het internationale voetbal weet dat dat bijna niet te betalen is”, klinkt het. Daarnaast is de spaarpot van Anderlecht grotendeels leeg - het gevolg van een seizoen zonder Europese deelname. Onder de fans leeft de hoop dat de verkoop van Ivan Santini aan het Chinese Jiangsu Suning voor vijf miljoen euro dat euvel verhelpt, maar in de categorie waarin Anderlecht speurt, liggen de prijzen minstens de helft hoger. En aangezien Kompany - terecht - niet wil inboeten op kwaliteit...