Fusieclub uit 2de Nationale maakt goeie kans op promotie na 26/30 en eindronde-ticket

Lyra-Lierse, voluit Koninklijke Lyra-Lierse Berlaar, heeft afgelopen weekend de eerste periodetitel gepakt in Tweede Nationale VV B. Het telt na tien wedstrijden één punt meer dan Hoogstraten en zes meer dan Londerzeel. Lyra-Lierse pakte 26/30 en verloor nog geen enkele keer. Hun doelsaldo bedraagt + 19, met nog maar zes tegengoals uit tien wedstrijden.

Lyra-Lierse

Lyra-Lierse is een erg ambitieuze club. In juni 2018 fusioneerde Lyra met een stuk van Lierse. Het andere deel van de club fusioneerde met Kempenzonen. Lyra-Lierse startte haar eerste seizoen onder de nieuwe naam in Derde Klasse Amateurs B. Het speelde meteen de eindronde nadat het de derde periodetitel won. Daar werd echter met 2-0 van Zwevezele verloren, een extra seizoen in Derde Amateur dus.

Derde Amateur

Het seizoen erop was het wel raak. Het won de eerste twee periodes en werd ook tot kampioen gekroond ondanks een stopzetting van het seizoen wegens corona. Het is hun eerste volwaardige seizoen in Tweede Nationale en daar doen ze het dus uitstekend. De eerste periodetitel zorgt ervoor dat ze al zeker de eindronde mogen spelen inzake promotie naar Eerste Nationale. De titel is natuurlijk ook mogelijk, dan promoveren ze rechtstreeks. Op die manier zouden ze twee seizoenen op rij (zonder het vorige seizoen meegerekend) promoveren. Een knappe evolutie. Lyra speelde in haar geschiedenis ooit eens in Derde Klasse, wat nu ongeveer Eerste Nationale voorstelt. Hun bekendste spelers zijn Jordy Peffer en Jason Adesanya, beide ex-KV Mechelen.

lyra lierse tweede nationale

Ook interessant