SCHOKKEND! Gent en Standard bereiden opmerkelijke ruildeal voor in de JPL

De transferperiode is volop bezig, ook in Belgie. Hoewel er nog niet echte grote transfers werden gedaan, draait de transfermolen op volle toeren. Zo meldt Sacha Tavolieri, een Waalse journalist, dat er een opmerkelijke ruildeal tussen Gent en Standard staat te gebeuren...

Jordan Botaka

Standard is op zoek naar een rechtsachter gezien het vertrek van Hugo Siquet. De Rouches hadden verschillende namen in gedachten, maar bij niemand werd een deal gevonden. Nu is het terechgekomen bij Jordan Botaka van KAA Gent. De Belgische rechtsachter zit in de B-kern van Gent en moet vertrekken. In het verleden kwam Botaka uit voor STVV en Charleroi en daar liet hij toch mooie dingen zien. Een transfer naar Standard is dus een serieuze optie.

jordan botaka kaa gent standard

Joao Klauss

Opvallend: het zou gaan om een ruildeal, dat wil zeggen dat Standard een speler in de plaats zou teruggeven. Zo moet er weinig of zelfs niet betaald worden voor Botaka. En die speler is geen doetje, zo denkt Standard eraan om Joao Klauss in de deal te betrekken. De Braziliaanse spits met Duitse roots maakte vorig seizoen indruk op Sclessin, maar scoorde dit seizoen nog maar drie keer. Klauss wordt gehuurd van Hoffenheim en dus wellicht zou het gaan om een uitleenbeurt. Bij Gent dreigt Depoitre te vertrekken naar Charleroi en Klauss zou dan zijn (tijdelijke) opvolger worden. Opmerkelijke ruildeal toch, zeker omdat Botaka gezien wordt als een overbodige pion bij de Rouches en Klauss toch één van de bekendste namen is bij Standard.

joao klauss gent standard