Degradatiekandidaten versterken zich flink: Eupen haalt ex-verdediger van Barcelona en Moeskroen huurt aanvaller van Liverpool

Het belooft andermaal een spannend seizoen te worden in de Jupiler Pro League, want het wordt een ferme strijd op alle fronten. Met het hergeboren Genk en Standard wordt het drummen voor PO1 en ook onderin mogen we ons verwachten aan een interessant steekspel. Moeskroen (ondanks winst) en Eupen zijn één van de degradatiekandidaten en dat inspireerde hen om hun team flink te versterken.

Eupen had na een 0-5 nederlaag tegen Zulte Waregem dringend nood aan een nieuwe sterkhouder achterin en die is ook al neergestreken aan de Kehrweg. Marc Valiente, een jeugdproduct van FC Barcelona, komt over van Maccabi Heifa en tekende voor twee seizoenen. De 30-jarige verdediger was zes keer belofteinternational van Spanje en won ook het Europees Kampioenschap met de U19. Jammer genoeg kon hij in die tijd niet doorbreken bij de eerste ploeg onder toenmalige coach Frank Rijkaard.

Bij Moeskroen mag men voorlopig niet klagen over hun start van het seizoen, maar één overwinning is lang geen garantie op een zorgeloos seizoen. Scoren was de afgelopen seizoenen een probleem voor de Waalse ploeg en dat moet onder leiding van Taiwo Awoniyi opgelost worden. De Nigeriaanse aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Liverpool en zou perfect in het systeem van trainer Rednic moeten passen. De 19-jarige Awoniyi tekende in 2015 een contract bij de Engelse club, maar werd meteen uitgeleend aan het Duitse Frankfurt met één doelpunt als gevolg. Vorig seizoen volgde een nieuwe uitleenbeurt bij NEC Nijmegen en daar vond hij in 22 wedstrijden 3 maal de weg naar het doel.