Wie is Leonne Stentler? Alles over deze voetbalanalist

Wie is Leonne Stentler (geboren op 23 april 1986)? Leonne Stentler is een oud-voetbalster. Speelde bij ADO Den Haag, Ajax en het Nederlands elftal. Maakte in 2013 met de Oranje Leeuwinnen het EK van 2013 mee onder toenmalig bondscoach Vera Pauw. Stopte in 2015 met voetbal. Sinds een paar jaar schoof Stentler regelmatig aan bij de NOS om samen met bijvoorbeeld Arno Vermeulen, Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk haar analyses te geven op de Eredivisie, Oranje en alles wat verder ter tafel komt. 

Ook tijdens het EK schuift Stentler weer aan als analist bij de NOS

Een vrouw die over (mannen)voetbal praat en ook nog eens kritisch is. Nee, dat valt niet bij iedereen goed. Neem Dick Advocaat. Volgens Stentler kon de trainer bij Feyenoord - zei ze in het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal - tactisch niet omgaan met een tegenstander die met twee spitsen speelt. Waarop Dick als door een adder gebeten reageerde. 

Dick Advocaat boos op Stentler

"Hij (Advocaat, red.) vroeg aan mij wie dat is", aldus Hans Kraaij junior. "Zij is een ex-speelster van Ajax, die een heel goede kijk op voetbal heeft. Ik ken haar ook, want ze doet wel eens iets bij ons op ESPN. Maar Advocaat vroeg voor de wedstrijd (tegen VVV Venlo, red.): 'Wie heeft mij beledigd?' Ik zei dat ik het niet gezien had."

En als je aan Dick Advocaat komt, kom je ook aan Johan Derksen, die zich in Veronica Inside (tegenwoordig Vandaag Inside) verbaasde over de uitlatingen van Stentler over Advocaat. "Dat vind ik vrij vreemd voor zo'n meisje dat nergens van weet, om Dick Advocaat, die zijn hele leven een toptrainer is, even te corrigeren. Ik deed de tv aan en dat meisje zit net te lullen alsof ze er verstand van heeft. Met een zekerheid van... echt met die kerels mee lullen, hè." 

Johan Derksen stoort zich aan Leonne Stentler: Ga een afwasje doen

Derksen: "Ze maakt wel geluid, maar inhoudelijk zegt ze niks. Modieus geneuzel. Er moet zonodig een vrouw bij zitten. Dan denk ik: er is thuis ook wel een afwasje te doen."

Leonne Stentler reageert op Johan Derksen

Op Instagram reageerde Stentler later met humor op Johan Derksen. "Nog even snel afwassen voordat de Europa League avond begint! #isernogeenafwastedoen? #terugnaardekeuken ;)".

Vraag-antwoord met Leonne Stentler

Leonne Stentler: De analist en kledingontwerpster. In gesprek met Barbara Barend van Helden Magazine

Heeft Leonne Stentler een relatie?

Ja. Leonne Stentler heeft een relatie. Shannice Wilner is de vriendin van Leonne Stentler.

Bij ESPN wordt Stentler regelmatig ingezet als analist bij de wedstrijden in de Eredivisie Vrouwen