Waarom u de Turkse eerste klasse moet volgen: spannende titelstrijd en véél ex-JPL-spelers!

Terwijl 90% van alle voetbalcompetities stilligt, blijft men in Turkije gewoon verder voetballen. Aangezien wij als supporter niet zonder voetbal kunnen, moeten we misschien maar de Turkse competitie gaan volgen. Bij Voetbalflitsen geven we je een uitgebreide stand van zaken.

Situatie

Na 26 speeldagen staat Trabzonspor verrassend op kop in de Süper Lig. Het telt weliswaar evenveel punten als Basaksehir, maar heeft een beter doelsaldo. Ook Galatasaray en het verrassende Sivasspor kan nog kampioen worden. In Turkije is de kampioen geplaatst voor de groepsfase van de Champions League, speelt de nummer 2 voorrondes van de CL en de nummers 3 en 4 voorrondes van de EL.

Trabzonspor

Opvallend: Trabzonspor werd exact 10 jaar geleden voor het laatst kampioen. In 2010 wonnen ze zowel de titel, de beker, als de supercup. Ploegen die dit seizoen tegenvallen in de Süper Lig, zijn Besiktas en Fenerbahce. Zij staan respectievelijk vijfde en zevende en lijken uitgeteld voor de Europese tickets. De laatste drie in de stand degraderen onherroepelijk naar de tweede klasse. Zowel bovenaan als onderaan het klassement wordt het dus nog spannend.

Ex-JPL-spelers

Een speler om zeker in de gaten te houden is Alexander Sörlöth (Trabzonspor). De Noorse spits speelde vorig seizoen nog bij Gent en zit nu aan 25 goals in 39 matchen. Verder hebben we ook Henry Onyekuru (ex-Eupen en Anderlecht), Christian Luyindama (ex-Standard), Abdoulay Diaby (ex-Club Brugge), Mickaël Tirpan (ex-Lokeren en Eupen), Haris Hajradinovic (ex-Gent), Farouk Miya (ex-Standard), Claudemir (ex-Club Brugge), Deni Milosevic (ex-Standard en Waasland-Beveren) en Dieumerci Ndongala (ex-Genk en Charleroi).