Zoon Michel Preud'homme verklapt nieuw beleid van Club Brugge: "Een beetje zoals Athletic Bilbao"

Bij Club Brugge loopt het allesbehalve als een trein dit seizoen. Bij de beloften is dit een heel ander verhaal. Club NXT staat momenteel derde in de Challenger Pro League. Die knappe prestatie en vooruitgang ziet ook de CEO van Club NXT, Guilian Preud'Homme. In het Laatste Nieuws gaf hij een duidelijke kijk op het nieuwe beleid van de jonge talenten van blauw-zwart. De bedoeling is om te werken met 'home grown' spelers. Zo vinden vele Club-fans dat het jonge talent, Chemsdine Talbi, meer minuten moet maken voor de Bruggelingen.

Guilian Preud'Homme CEO Club NXT

In een artikel van Het Laatste Nieuws had de 30-jarige CEO van Club NXT het volgende te zeggen over de 'nieuwe' werking: "We zullen pas goed gewerkt hebben als de eerste ploeg steeds meer gestoffeerd geraakt met jongens uit onze opleiding. Een beetje zoals Athletic Bilbao, maar dan West-Vlaams. Geen talenten kopen als ze 18 jaar zijn. Dat kan als ze waanzinnig goed kunnen voetballen, maar ze wel zelf zoeken en beter maken. Home grown." 
De Spaanse club, Athletic Bilbao, speelt enkel met spelers uit het Baskenland. De bedoeling is dus om zoveel mogelijk in te zetten op eigen jeugd. Voorbeelden hiervan zijn Jorne Spileers en Chemsdine Talbi. Beide jonge spelers mochten dit seizoen al proeven van speelminuten bij de A-kern van blauw-zwart.

Guilian Preud'Homme Club NXT Athletic Bilbao

Met Chemsdine Talbi heeft Club Brugge alvast een echt goudhaantje in huis: