Alles wat je moeten weten over Dirk Deferme ontdek je hier: leeftijd, jobs en favoriete club

Dirk Deferme is een voetbalcommentator die vaak te horen is op VTM en VTM2, bij zowel Champions League-wedstrijden als bij matchen van de Rode Duivels. Maar wie is hij eigenlijk? Alles over hem ontdek je hier bij Voetbalflitsen. Eerder stelden we je ook al uitgebreid voor aan de ravissante Imke Courtois.

Wie is Dirk Deferme? 

Dirk Deferme werd geboren in het jaar 1959 en viert in 2023 zijn 64ste verjaardag. De Limburger in hart en nieren is al meer dan 29 jaar voetbalcommentator en/of reporter. Sinds 1993 werkt hij voor Medialaan (DPG Media) en ondertussen is hij dan ook vaak te horen bij voetbalwedstrijden op VTM en VTM2. 

Waar werkt Dirk Deferme? 

Dirk Deferme werkt al sinds 1993 voor Medialaan en is vaak de voetbalcommentator bij wedstrijden op VTM of VTM2, wat vroeger Q2 was. Het zijn zowel wedstrijden van de Rode Duivels, wedstrijden van de Croky Cup of Champions League-wedstrijden die hij al becommentarieerd heeft. 

Wat is de job van Dirk Deferme? 

Naast voetbalcommentator en reporter mag Dirk Deferme zichzelf ook een schrijver noemen. In 2008 schreef hij het boek Iedere dag ergens voetbal gevolgd door het boek De match van het jaar in 2015. Na deze twee non-fictie-verhalen maakte hij met Een doodgewone jongen zijn debuut als fictieschrijver. 

Heeft Dirk Deferme een favoriete voetbalclub? 

Hoewel Dirk Deferme een Limburger is, heeft hij toch een enorme voorliefde voor KV Mechelen. 

Heeft Dirk Deferme social media? 

Zeker en vast. Op Instagram is Dirk Deferme zeer actief. Hij heeft meer dan 700 volgers en die verwent hij vaak met zeer mooie foto's van plaatsen waar hij geweest is. We kunnen dus concluderen dat de voetbalcommentator ook graag reist en van natuur en cultuur houdt. Hieronder een voorbeeld: 

Tweets over Dirk Deferme 

Dirk Deferme is op Twitter vaak kop van jut na wedstrijden die hij van commentaar voorziet. Hieronder zie je tweets over Dirk Deferme die geplaatst werden tijdens Ierland-België. Het was duidelijk dat niet iedereen blij was met hem als commentator. 

Interview met Dirk Deferme

In het filmpje hieronder zie je Dirk Deferme in de Ghelamco Arena en daar wordt hij onderworpen aan enkele vraagstellingen. Op deze manier kom je meer te weten over het begin van zijn carrière en over zijn hoogtepunten in het voetbal. 

Ook interessant