51/54 en toch geen promotie... 3de Provincialer pakt amper 1 nederlaag in terugronde na matige start van 15/36!

Naast de Jupiler Pro League en andere grote Europese competities probeert Voetbalflitsen ook verschillende opvallende feitjes uit het Belgisch amateurvoetbal op te pikken. Zo is er FC Zemst Sportief dat aan een wel héél opvallend seizoen bezig is. De Derde Provincialer begon met vijftien punten uit de eerste twaalf duels niet al te denderend aan het seizoen. De afgelopen achttien wedstrijden verloren ze amper één keer en konden ze zeventien keer winnen. Ondanks de 51 op 54 konden ze geen kampioen wordne. KVC Delta Londerzeel ging lopen met het kampioenschap. Vervolgens moesten ze in de eindronde spelen tegen Tielt-Winge, waar ze met 1-3 van verloren. Zo zal FC Zemst Sportief gewoon weer aantreden in Derde Provinciale B Vlaams-Brabant. Een soortgelijk geval gebeurde ook in Vierde Provinciale met KFC Eksel.

FC Zemst Sportief historie

De club uit Vlaams-Brabant werd in 1933 opgericht en speelt haar wedstrijden in 'Den Turfput'. In 2007/2008 werd FC Zemst Sportief kampioen in Vierde Provinciale met een grote voorsprong. Sindsdien speelt het team onafgebroken in de reeks Derde Provinciale. Na jarenlang een gevestigde middenmoter te zijn, speelt de geel-rode club sinds 2017/2018 vrijwel altijd bovenin de reeks. Vorig seizoen grepen ze, na de eindrondes, net naast de promotie richting Tweede Provinciale, wat dit seizoen alweer gebeurde.

FC Zemst Sportief straffe reeks

Ze gingen allerminst als een trein van start dit seizoen. Met 15/36 hadden ze hun start toch wat gemist, maar de gewonnen wedstrijd tegen Sporting Haren (6-0) was een kantelpunt in het seizoen. Ze wonnen maar liefst vijftien duels op rij. Hun zestiende match verloren ze met 3-1 van KVC Sterrebeek en vervolgens konden ze hun laatste twee duels winnen. Daardoor moesten ze eindrondes spelen, maar daar verloren ze meteen met 1-3 van Tielt-Winge.

Geniet hier van een wedstrijd uit de oude doos: KFC Zemst Sportief - KCVV Elewijt