De 10 duurste spelers uit de JPL volgens onderzoeksbureau CIES, 2 Club-spelers samen €74M waard

Het Zwitserse onderzoeksbureau CIES Football Observatory publiceerde onlangs een update over de marktwaarden van de duurste spelers in de Jupiler Pro League en ook van de duurste spelers die niet in een Europese topcompetitie spelen. Eén Club Brugge-speler vinden we terug in beide lijstjes. 

Duurste spelers in de Jupiler Pro League volgens CIES

In de top tien zien we op plaats één, twee en drie spelers van Club Brugge. Met De Ketelaere als absolute uitschieter met een marktwaarde van 40 miljoen euro. Gevolgd door Lang (€34 miljoen) en Skov Olsen (€26 miljoen). Op plaats vier vinden we de eerste Anderlecht-speler terug, in de persoon van Gómez (€22 miljoen). De spelers die deze top tien vervolledigen zijn: Verschaeren (€21 miljoen), Vanaken (€18 miljoen), Buchanan (€16 miljoen), Balikwisha (€15 miljoen), Kouamé (€14 miljoen) en Thorstvedt (€13 miljoen)

Duurste spelers buiten de top vijf competities volgens CIES

Het CIES Football Observatory maakte ook een top tien op voor de duurste spelers die niet actief zijn in één van de vijf grootste Europese competities (Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk). In die top tien zien we één speler uit de Jupiler Pro League, namelijk Club-youngster Charles De Ketelaere. Voor de rest is het duidelijk dat er in de Portugese competitie enorm veel talent rondloopt. Maar liefst zes van de tien spelers komen uit de hoogste voetbalafdeling van Portugal. 

De duurste spelers buiten de Europese topcompetities na de marktwaarde-update zijn: Darwin Nunez (€70,7 miljoen), Antony (€57,5 miljoen), Gonçalo Inacio (€52,2 miljoen),  Cody Gakpo (€49,7 miljoen), Matheus Nunes (€49,5 miljoen), Pedro Gonçalves (€49,2 miljoen), Gonçalo Ramos (€42,9 miljoen), Diogo Costa (€41,4 miljoen), Charles De Ketelaere (€39,9 miljoen) en Sébastien Haller (€39,6 miljoen).