Ken jij hem nog? 30-jarig ex-toptalent en kampioen met Genk kuist nu in huis van dode mensen...

In een ver verleden was Timothy Durwael nog ploeggenoot van Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois bij KRC Genk. Door de coronacrisis was hij niet meer zeker van zijn carrière als profvoetballer en dan besloot hij het maar over een andere boeg te gooien. Momenteel heeft de ex-verdediger van KRC Genk zijn roeping gevonden in het schoonmaken van huizen van overleden mensen. Na een opleiding tot 'extreme poetsman' startte hij vorig jaar zijn eigen bedrijf Xtreme Clean.  

Timothy Durwael

In de periode tussen 2009 en 2012 speelde Timothy Durwael zestien wedstrijden voor Racing Genk. Daar behaalde hij in 2011 samen met Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois, Thomas Buffel en Jelle Vossen de landstitel. Na drie seizoenen bij de Limburgers was de rechtsachter vooral actief in Nederland. Daar speelde hij 74 wedstrijden in Tweede Klasse bij FC Eindhoven en was goed voor één doelpunt en vier assists. Nadien was hij ook nog actief voor Roda JC, maar daar kwam hij niet veel aan spelen toe. Sinds deze zomer is hij terug actief in het Belgische voetbal, meer bepaald in Tweede Nationale bij KFC Houtvenne. 

Xtreme Clean 

Toen de coronacrisis uitbarstte begon Timothy Durwael te twijfelen over zijn voetbalcarrière. Plotseling zag hij, al zappend in de zetel, een Amerikaanse programma waarbij een schoonmaakbedrijf ging poetsen bij overleden mensen. Timothy raakte meteen gefascineerd en ging een opleiding tot 'extreem poetsman' volgen. Nu een jaar later heeft hij zijn eigen bedrijf Xtreme Clean en kuist hij overal waar ze hem nodig hebben. Dat kan gaan van een huis waarin iemand overleden is tot een zeer extreme situatie. 

Carrièreswitch Timothy Durwael

Ook interessant