Lang onthult SPETTERENDE ruzie met Schreuder: "Ging hem een bericht sturen. Dat was de druppel!"

Noa Lang gaat Club Brugge niet stilzwijgend verlaten. De Nederlandse buitenspeler, die zich ook al uitliet over de Rode Duivels, heeft de media-aandacht na een interview met Het Laatste Nieuws flink naar zich toegetrokken. In de eerste plaats door zijn nogal zelfverheffende uitspraken, maar ook de zinnen die hij over had over zijn samenwerking met Alfred Schreuder waren opvallend.

Noa Lang Alfred Schreuder

Schreuder tekende een contract bij Club Brugge toen het seizoen al een aantal maanden bezig was. "Ik was heel blij toen hij naar Club kwam", blikt Lang terug. "Maar al snel had ik het gevoel dat hij mij gebruikte om een voorbeeld te stellen. Door mij aan te pakken. Terwijl ik niet meer de Noa van bij Ajax was. Ik had intussen een hele andere status. Dat heb ik hem ook gezegd". Lang vertelde in dat interview trouwens ook dat de Jupiler Pro League hem volgend seizoen zal missen.

Trainer en speler werkte eerder samen bij Ajax, maar volgens Lang was er nu sprake van een andere situatie. "Je hoeft na een verkeerde bal op de training niet tegen me te schreeuwen. En vervolgens, als ik dan reageer, nóg iets zeggen. We hebben echt ruzie gehad, man. Veel bonje. Geen vriendelijke dingen naar elkaar geroepen."

noa lang alfred schreuder

De druppel

Het kookpunt werd bereikt in de periode rond de wedstrijd tegen RFC Seraing (0-5). Nadat Schreuder een van zijn smaakmakers al in de 63ste minuut wisselde, gunde Lang zijn trainer geen aandacht en liep hij direct naar de kleedkamer. In de wedstrijd die volgde liet Schreuder hem bijna een uur warmlopen. "Toen was ik er helemaal klaar mee", aldus Lang.

"Toen ik in maart naar het Nederlands elftal ging, had ik hem bijna een bericht gestuurd", vervolgt aanvaller van Club Brugge. "Dat het beter was dat hij tot het einde van het seizoen niet meer tegen me zou praten. Toegegeven, ik heb het Schreuder moeilijk gemaakt. Maar hij mij ook. We hebben er beiden veel uit geleerd.", besluit de Nederlander. Lees zijn gans interview hier.

noa lang alfred schreuder