Hans Vanaken reageert voor het eerst op penalty-debacle met Mbaye Diagne

In november nam Club Brugge het op tegen PSG. De match zal ons altijd bijblijven vanwege het penalty-incident met Mbaye Diagne. Hoewel Hans Vanaken de vaste strafschopnemer is, nam de Senegalese spits de penalty op zich ... en hij miste.

In Het Nieuwsblad blikt Vanaken nog eens terug op deze fase. Velen verweten hem dat Vanaken de bal van Diagne had moeten afnemen, maar daar gaat de middenvelder niet mee akkoord. "Ik kon doen wat ik gedaan heb. Als ik ruzie had gemaakt, dan was het zoals Mbokani en Refaelov geweest. Dan had ik te horen gekregen dat ik geen spel of ruzie had mogen maken in het openbaar. Iedereen die voetbal speelt of kent, vindt dat ik uiteindelijk het juiste heb gedaan.", aldus Vanaken.

Sindsien verscheen Diagne geen enkele keer meer in de selectie. Nochtans kreeg de spits nieuwe kansen binnen de groep, maar die greep hij niet. "Nadien heeft hij kansen gekregen om opnieuw in de groep te stromen, maar die heeft hij niet gegrepen. Ik heb de knop omgedraaid, het is over", klinkt het in Het Nieuwsblad.