Transfer op komst? Premier League-ploeg wil zich graag versterken met deze RSCA-speler

Volgens de Engelse media heeft Leeds United interesse in Anderlecht-speler Sergio Gómez. Er wordt niet gesproken over een transfersom, maar de linksachter heeft wel een marktwaarde van negen miljoen euro. Als Leeds Sergio Gómez wil halen, zullen ze er dus stevig voor moeten betalen. De 21-jarige Sergio Gómez ontwikkelde zich heel snel tot één van de beste spelers van de Jupiler Pro League.

Sergio Gómez

Sergio Gómez komt uit de jeugdopleiding van Barcelona. In 2018 werd hij voor drie miljoen euro verkocht aan Borussia Dortmund. Daar speelde hij slechts twee wedstrijden voor het eerste elftal. Omdat hij niet vaak speelde, werd er in 2019 dan ook beslist om de Spanjaard uit te lenen aan Huesca. Huesca speelde toen in de Spaanse tweede klasse, Gómez hielp de ploeg  ermee aan promotie naar La Liga. Dankzij de promotie werd Gómez voor een tweede seizoen uitgeleend aan de Spaanse ploeg. Helaas kon hij de degradatie van de ploeg niet vermijden.

Anderlecht

In 2021 tekende hij dan een vierjarig contract bij Anderlecht, dat rond de twee miljoen euro betaalde voor de Spanjaard. Bij Anderlecht werd hij meteen een vaste waarde in de ploeg. Opvallend genoeg deed hij dit op de linksachterpositie, terwijl de Spanjaard van opleiding een middenvelder is. Dit seizoen speelde hij 41 wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde, maar vooral ook veertien assists gaf. Toch wel straffe cijfers voor iemand die op de linksachter speelt. Sergio Gómez speelde ook al voor meerdere Spaanse nationale jeugdelftallen.

Gerucht, Sergio Gomez van Anderlecht naar Leeds

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link