Wie is Zeno Van Den Bosch, talentvolle centrale verdediger van Antwerp?

Zeno Van Den Bosch is een twintigjarige verdediger van Royal Antwerp FC die geleidelijk aan gebracht wordt in de A-ploeg. Van Den Bosch toonde al geregeld zijn talent, en dat is nog maar een understatement. Onder de vleugels van Toby Alderweireld wordt hij stilletjes aan klaargemaakt voor het grote werk. Tijd om deze jonkie wat beter te leren kennen!

Wie is Zeno Van Den Bosch?

Zeno Van Den Bosch werd geboren op 6 juli 2003 en is op moment van schrijven twintig jaar oud. Hij is afkomstig uit Brasschaat en werd opgeleid bij Mariaburg VK, Beerschot, Lierse SK en Royal Antwerp FC. Bij The Great Old speelt hij al sinds 2016! Van Den Bosch doorliep verschillende jeugdreeksen en sloot twee zomers geleden aan bij de A-kern. Vorig seizoen speelde hij nog heel wat wedstrijden voor de beloften in Eerste Nationale, maar dit seizoen maakt hij definitief deel uit van de A-kern. Zo kwam hij al in actie in de Jupiler Pro League, Croky Cup, Supercup en Champions League. En dat telkens met het rugnummer 33 op zijn shirt!

(Basis)debuut bij Royal Antwerp FC

Van Den Bosch maakte op 18 januari 2023 zijn debuut voor Antwerp, toen mocht hij één minuut voor tijd invallen tegen KV Oostende. Toen Toby Alderweireld geschorst was, mocht hij op 26 februari 2023 voor de eerste keer in de basis staan. Tegen OH Leuven speelde Antwerp toen 1-1 gelijk. De start van een mooie carrière, want daarna mocht Van Den Bosch nog veel minuten maken. Dit seizoen stond hij bijvoorbeeld al in de basis tegen FC Porto, Cercle Brugge, Anderlecht, Union, Charleroi en RWDM. Op 22 augustus 2023 maakte Van Den Bosch zijn Europese debuut tegen AEK Athene (1-0 winst).

Belgische nationale ploeg

Van Den Bosch is uiteraard ook een Belgische jeugdinternational. Zo maakt hij momenteel deel uit van de Belgische U21, ook al heeft hij er nog geen minuut gespeeld. Eerder speelde de centrale verdediger vier wedstrijden bij de Belgische U17, weliswaar al meer dan drie jaar geleden. Van Den Bosch is 1,91 meter groot en heeft nu al een marktwaarde van 2,2 miljoen euro. Een centrale verdediger met een mooie toekomst voor zich!

Zeno Van Den Bosch is één van de vele jeugdspelers die in 2023 zijn debuut mocht maken voor RAFC!

Ook interessant