Ex-recordtransfer van Club Brugge staat al 27(!) matchen droog én is bankzitter in 2e klasse

De afgelopen jaren hebben ze bij Club Brugge aardig wat goede aanvallers gehad. Eén daarvan was Wesley Moraes, jarenlang de sterke man voorin. Hij dwong in 2019 een toptransfer af naar Aston Villa, dat €25 miljoen voor hem neertelde. Een record, toen. Blessures gooiden echter roet in het eten en enkele jaren later speelt Wesley slechts in de Championship, de Engelse tweede afdeling. Ook daar verloedert de Braziliaan dit seizoen op de bank.

Wesley Moraes Stoke City

Wesley Moraes was ooit de aanvalsleider van Club Brugge, maar zoveel jaar later schiet daar nog weinig van over. Wesley is wel fit, maar kan nog zelden zijn klasse tonen bij Stoke. Hij moet er zelfs het onderspit delven voor Belg en ex-Standard-spits Ryan Mmaee. Wesley kwam dit seizoen al zestien keer in actie (729 speelminuten), maar deed niet één keer de netten trillen. Daarenboven gaf hij zelfs geen assist. Inmiddels zit Wesley aan 27 matchen zonder goal; zijn laatste dateert van 27 mei, toen nog bij Levante. De marktwaarde van Wesley slonk inmiddels van €30 miljoen naar €2,50 miljoen.

Wesley Moraes Levante La Liga 2

De Braziliaan werd in de heenronde van het seizoen 2021-2022 nog bij Club Brugge gestald, maar daar kreeg hij amper kansen. Daarna volgde een uitleenbeurt aan Internacional in z'n thuisland. Dat wierp helaas niet al te veel vruchten af: amper twee goals in negentien duels. Twee zomers geleden belandde de bonkige aanvaller bij Levante, in de Spaanse tweede klasse. Ook daar had hij het moeilijk om de vorm van weleer terug te vinden. Hij speelde er uiteindelijk 43 keer mee en vond vier keer het net. Er volgde een terugkeer naar moederclub Aston Villa en zo kwam Big Wes vorige zomer bij Stoke City terecht. 

Wesley Moraes over Philippe Clement

Vorig jaar haalde Wesley uit naar Philippe Clement, die hem tijdens z'n uitleenbeurt amper kansen gaf: "Ik probeerde met hem te praten, maar hij was arrogant. Mijn ploegmaats vroegen ook waarom ik niet in de selectie zat, maar ik kon hen geen reden geven. Ik sprak ook met Mannaert, maar hij gaf aan dat de trainer de keuzes maakte omtrent de ploeg en dat hij niets kon doen", vertelde de Braziliaan.

Wesley Moraes over Philippe Clement bij Club Brugge

Wesley Moraes

Op het moment dat Wesley, voluit Wesley Moraes Ferreira da Silva, aankomt in Brugge is hij negentien jaar. De, op dat moment, piepjonge centrumspits moest proberen de concurrentie aan te gaan met twee ervaren spitsen, namelijk Tom De Sutter en Jelle Vossen. Die concurrentiestrijd wist hij pas anderhalf jaar later te winnen. In de play-offs van het seizoen 2016/2017 leert iedereen in België hem kennen, wanneer hij in acht wedstrijden vijf doelpunten weet te maken. Op dat ogenblik kent zijn marktwaarde een verdubbeling naar 1,2 miljoen euro. 

Wesley Moraes Club Brugge

Na de tweede plaats in het klassement in het seizoen 2016/2017 wordt Wesley de twee volgende seizoenen gebombardeerd tot vaste spits van Club Brugge. Het vertrouwen dat hij kreeg van toenmalig coach Ivan Leko beschaamt hij niet en hij speelt de pannen van het dak. In die twee seizoenen was hij 30 keer trefzeker voor blauw-zwart. Op het einde van het seizoen 2018/2019 nam hij afscheid van de Club-supporters en trok hij voor 25 miljoen euro naar het Engelse Aston Villa, waar onder meer Leander Dendoncker speelt.

Wesley Moraes Aston Villa 

Het seizoen 2019/2020 was, na drie jaar afwezigheid, opnieuw het eerste seizoen voor Aston Villa in de Premier League. Ze haalden heel veel spelers binnen en zo ook Wesley van Club Brugge. In zijn eerste seizoen kon Wesley goed zijn mannetje staan en kon hij in 21 wedstrijden vijf keer te scoren. Zijn marktwaarde was op dat moment op een hoogtepunt van 30 miljoen euro. Daarna volgde een vreselijke knieblessure, wat tot op de dag van vandaag het kantelpunt in zijn carrière lijkt. Zonde.

Bij Club Brugge was Wesley Moraes echt een fenomeen:

Ook interessant