Wie is Laurit Krasniqi, Kosovaarse Belg van Antwerp? "Ik leerde voetballen in de vluchtelingenkampen"

Laurit Krasniqi maakte vorige week donderdag zijn debuut in de basis bij Royal Antwerp FC. Vorig seizoen mocht hij één minuut voor tijd invallen tegen Union (0-1 winst), maar nu kon hij zich pas echt bewijzen. Tegen het Kosovaarse Drita werd het uiteindelijk 0-0. Tijd om de talentvolle verdediger beter te leren kennen!

Wie is Laurit Krasniqi?

Laurit Krasniqi werd geboren op 14 juli 2001 en is op moment van schrijven 21 jaar oud. De linksachter is een Belg met Kosovaarse roots. Het jeugdproduct van de Great Old werd namelijk geboren in Kosovo en belandde na de oorlog in België. Hij leerde naar eigen zeggen voetballen in de vluchtelingenkampen. Na negen jaar bij de club, maakte hij dus op donderdag 21 juli 2022 zijn eerste negentig minuten vol voor Stamnummer 1. En dat meteen tegen een club uit zijn thuisland Kosovo. Krasniqi liet een goede indruk na en hoopt straks om nog meer minuten te maken voor de A-ploeg.

Royal Antwerp FC

Momenteel heeft de 21-jarige Belg een marktwaarde van 100.000 euro, dat kan de komende maanden uiteraard oplopen als hij nog meer minuten maakt. Een verleden bij de jeugdelftallen van België heeft hij niet, maar de concurrentie is daar dan ook moordend. Dit seizoen speelt Krasniqi met het rugnummer 50, al is de kans groot dat hij vooral in actie zal komen bij de beloftenploeg van Antwerp in Eerste Nationale. De concurrentie in de A-ploeg bestaat namelijk uit Gaston Avila en Sam Vines, toch ook niet van de minsten. Krasniqi is één van de vele talenten in de Jupiler Pro League, zo heb je bijvoorbeeld ook nog Antonio Nusa, Julien Duranville en Malick Fofana.

Net binnen