Hans Vanaken deelt steek uit aan Michel Vlap: "Als ik heel eerlijk ben, ik kende hem ook niet"

Het Laatste Nieuws had onlangs een uitgebreid interview met Charles De Ketelaere, Hans Vanaken en Noa Lang. Zij zijn de drie topfavorieten voor de Gouden Schoen 2021. HLN stelde hen heel wat vragen en Voetbalflitsen pikte er de beste quotes uit...

Wie kent het meeste van voetbal?

Wiens vriendin of vrouw kent het meeste van voetbal? Daar kwamen enkele leuke antwoorden op. Noa Lang: "Die van mij weet helemaal niks. Mijn vriendin hoef je niet veel te vragen. Messi, Ronaldo en Neymar, ja, maar eerder. De Bruyne kent ze niet, maar ze is ook geen Belg hé. Het Nederlands elftal kent ze intussen wel, maar daarvoor..."

Hans Vanaken

Charles De Ketelaere had het ook over zijn vriendin Jozefien Van de Velde, waarmee hij ondertussen 2,5 jaar samen is. "De mijne is er een beetje in ondergedompeld en wel geïnteresseerd geraakt. Ervoor kende ze niets van voetbal. Ze kende zelfs Hans Vanaken niet", waarop de Club-middenvelder antwoordde: "Dan heb je wel een probleem, natuurlijk". "Michel Vlap kende jou toch ook niet", grapte Lang. "Als ik heel eerlijk ben: ik kende hém ook niet", aldus Vanaken.

Michel Vlap

De Club-spelers verwijzen hier naar het interview dat Michel Vlap gaf bij zijn aankomst bij Anderlecht in Vanaken in 2019. Toen kwam hij voor bijna zeven miljoen over van Heerenveen. Op de persconferentie werd hij vergeleken met Hans Vanaken en kreeg hij de vraag of hij hem kende. "Dat is volgens mij een heel bekende voetballer geweest hier. Ik heb wel al van de naam gehoord, maar ik ken nog niet elke speler", aldus Vlap. Een pijnlijke vergissing van Vlap die de tweevoudige Gouden Schoen winnaar duidelijk (nog) niet kende. Daar kwam uiteindelijk veel commentaar op, zeker bij de Club Brugge-fans.

hans vanaken michel vlap

Ook interessant