Nederlandse columnist maakt Lang belachelijk: "Mag je met een enkelbandje voetballen in de Eredivisie?"

Noa Lang staat al enkele weken in de belangstelling van PSV Eindhoven. Coach Peter Bosz kondigde ook al aan zich graag te willen versterken met de Club Brugge-aanvaller. Of PSV de Nederlander kan betalen, is natuurlijk nog de vraag. Blauw-zwart wil meer dan vijftien miljoen euro voor Lang, wat wil zeggen dat de Nederlandse topclub een transferrecord moet breken. Als het van Özcan Akyol afhangt, dan hoeft die transfer er echter niet te komen...

Özcan Akyol Noa Lang PSV

Özcan Akyol is een Nederlandse schrijver, columnist, radio- en televisiepresentator. Sinds kort werd hij opgenomen in de poule van tafelgasten bij Vandaag Inside, de meest populaire voetbaltalkshow van Nederland. Tijdens de zomer wordt Vandaag Inside vervangen door De Oranjezomer en schrijver Özcan Akyol schoof woensdagavond aan. Hij zorgde voor een bizar moment in de live-uitzending. De man die we ook kennen onder de naam 'Eus', sprak zich namelijk scherp uit over Noa Lang. "Ik vraag mij af of je wel met een enkelbandje mag voetballen in de Eredivisie. Dat moet toch bij de reclassering worden uitgezocht. Hij komt op mij over als een milde tbs-patiënt. Heb je weleens interviews met hem gezien. Het probleem is dat hij vaak probeert te praten, maar dat kan hij niet", aldus Özcan Akyol. De Nederlander staat gekend als een erg controversieel figuur. Benieuwd wat Noa Lang er zelf van zal vinden. De Club Brugge-aanvaller speelde vorige maand trouwens nog met Nederland in de Nations League.

Özcan Akyol

Opvallend: Akyol heeft zelf een crimineel verleden, terwijl Noa Lang niet verder komt dan verkeersboetes. In meerdere interviews vertelde de schrijver al dat hij vast zat in Scheveningen omdat hij lid was van een criminele organisatie. Zijn horeca baan verdiende volgens hem niet genoeg en daarom ging hij zich met illegale zaken bezighouden. Tijdens die tijd achter de tralies ontdekte hij zijn liefde voor literatuur en schrijven. Bekijk hieronder de passage in De Oranjezomer.

Het is niet de eerste keer dat Özcan Akyhol compleet van het padje af is: