Ken je hem nog? Ooit JPL-debuut aan 16(!) jaar, nu knalt hij 3e Nationaler naar titel met 8 goals

Soms zijn er van die spelers die in een het verleden iets opvallend hebben neergezet in ons Belgenlandje. Misschien zullen sommige mensen al gehoord hebben van Joren Dehond. De 27-jarige Belg speelt momenteel voor Tempo Overijse in het Belgisch amateurvoetbal. Hij is de vijfde jongste debutant ooit in de Jupiler Pro League. Op vijftienjarige leeftijd werd hij opgenomen in de A-kern van OH Leuven. Enkele maanden later, op zestienjarige leeftijd, maakte hij zijn debuut op het hoogste niveau in België. 

Joren Dehond vijfde jongste debutant ooit in de JPL

22 oktober 2011. Ongetwijfeld een onvergetelijke dag in het leven van Joren Dehond. Zes minuten voor tijd mocht hij zijn debuut maken voor OH Leuven in de met 2-0 verloren wedstrijd op het veld van Cercle Brugge. Door op zo'n jonge leeftijd te debuteren is hij één van de jongste spelers in Eerste Klasse ooit. Hij bleef bij de Leuvenaars tot 2014. In totaal speelde hij twaalf duels voor OH Leuven waarin hij twee keer tot scoren kwam. Verder speelde hij nog voor ploegen als KSK Lierse Kempenzonen (29 duels), KW Woluwe Zaventem (27 duels), Olympia SC Wijgmaal (23 duels). Inmiddels speelt hij voor Tempo Overijse dat onlangs kampioen is geworden in Derde Nationale. Hij speelde er dit seizoen 21 duels en kwam er acht keer tot scoren.

Joren Dehond Internationale carrière

De Belgische aanvaller speelde niet enkel bij tal van clubs. Op 25 oktober maakte hij zijn debuut bij de Belgische U17 in een match tegen Oekraïne. In totaal verzamelde Joren Dehond negen caps bij de Belgische U17 in de periode tussen 2011 en 2012. Zijn eerste internationale doelpunt kwam er op 23 maart tegen Hongarije. Voor de Belgische U18 speelde hij vier wedstrijden en kon hij toch tweemaal prikken. 

Ook interessant