Spaanse 8e (!) klasser schrijft geschiedenis in Copa del Rey en speelt nu match in ... Noord-Afrika

in de Copa del Rey, de Spaanse landsbeker, worden donderdagavond enkele kwalificatiewedstrijden afgewerkt. Het gaat dus om de voorrondes en nog niet om het officiële toernooi, waar dus enkel clubs uit de lagere reeksen aan deelnemen. De opvallendste deelnemer is zonder twijfel Deportivo Murcia FC, een Spaanse zevendeklasser die geschiedenis schreef in het Spaanse voetbal.

Deportivo Murcia Copa del Rey

Deportivo Murcia plaatste zich in mei van dit jaar voor de Copa del Rey, waar het donderdagavond speelt tegen Meililla CD, een Spaanse zesdeklasser. Deportivo Murcia was de eerste Spaanse ploeg uit de achtste klasse die zich in het 120-jarig bestaan van de beker kon plaatsen voor de Copa del Rey. Ze kwalificeerden zich door een regionaal toernooi te winnen, namelijk de 'Supercopa Territorial'. Momenteel treden ze als kampioen aan in de Spaanse zevende klasse, maar dat verandert niks aan de primeur van het Spaanse kneusje. Nog nooit kon zo'n 'kleine' club zich plaatsen voor de voorrondes van de Copa del Rey. Leuk feitje: Deportivo Morcia werd opgericht op 12 mei 2021 en bestaat nog maar 2,5 jaar.

Meililla CD Deportivo Murcia

Neen, de kans dat Deportivo Murcia FC een Spaanse eerste- of tweedeklasser zal treffen, is zeer klein. Momenteel zitten we nog in de voorrondes van de Copa del Rey en moet Murcia nog heel wat rondes overleven om een topclub te treffen. De verplaatsing naar Meililla CD wordt trouwens zeer opmerkelijk. Melilla is namelijk een Spaanse enclave aan de Noord-Afrikaanse kust in Marokko en is eigenlijk een autonome stad. Murcia is dan weer een stad in het zuidoosten van Spanje. Een opmerkelijke verplaatsing voor de club die geschiedenis schreef in het Spaanse voetbal. Benieuwd wat de uitslag wordt!

Deportivo Murcia plaatste zich voor de Copa del Rey na het winnen van de regionale 'Supercopa Territorial'. Het feest barstte natuurlijk los, want toen wisten ze dat ze geschiedenis schreven in het Spaanse voetbal!

Ook interessant