OPVALLEND: ex-1ste klasser en échte traditieclub laat supporters in veiling bieden op... tribune!

Sinds jaar en dag is Eendracht Aalst een vaste waarde geweest in de Eerste en Tweede Klasse van het Belgisch voetbal. In 1995 speelden de ajuinen zelfs Europees tegen Levski Sofia en AS Roma. Deze gloriedagen zijn echter verleden tijd. Vandaag is de rasechte traditieclube namelijk actief in Tweede Nationale, maar hun ambities zijn nog steeds even hoog. Zo wordt het stadion binnenkort fel vernieuwd.

Eendracht Aalst veiling tribune

Eén van de tribunes werd afgekeurd door de brandweer wegens de onveiligheid en moest daarom vervangen worden. Om een tribune te vervangen, moet men natuurlijk eerst de verouderde tribunes zien weg te krijgen. Daarvoor bedacht Eendracht Aalst een plan: de tribune die wordt vervangen, wordt online aangeboden op een veiling voor de échte fans. De veiling start vanaf duizend euro en de persoon die op 14 juli het hoogste bod op zijn of haar naam heeft staan, krijgt de tribune mee naar huis. 

Eendracht Aalst opnieuw geen promotie

Na een titel in de eerste periode was Eendracht Aalst vorig seizoen al zeker van een plek in de eindronde. De ajuinen wouden maar al te graag realiseren wat vorig jaar net niet lukte: promoveren naar Eerste Nationale. Daarvoor moest er gewonnen worden van Hades Kiewit. Na 120 minuten voetbal stond het nog steeds 0-0 in het Pierre Cornelisstadion. In de strafschoppenreeks waren het de bezoekers die met 3-5 aan het langste eind trokken. Heel erg zuur voor iedereen binnen de club. De traditieclub wou maar al te graag hun ambitie om te promoveren naar Eerste Nationale waarmaken, maar zal dit volgend seizoen opnieuw moeten proberen. Derde keer, goede keer voor Eendracht Aalst?

Eendracht Aalst historie

In 1919 werd Eendracht Aalst opgericht onder het stamnummer 90. Vooral eind de jaren 90 kenden ze hun beste jaren met onder meer Europees voetbal en ook Gilles De Bilde als Gouden Schoen-winnaar. In het seizoen 2001/2002 degradeerden ze na acht seizoenen uit de Eerste Klasse en momenteel spelen ze in Tweede Nationale. Twee seizoenen terug misten ze nog op een haar na promotie naar Eerste Nationale en afgelopen seizoen was het nét niet voor de zwartwitte club. Een pijnlijke zaak, want de ambitie is al jaren duidelijk: terug promoveren naar Eerste Nationale. 

Elftal dat ooit actief was bij Eendracht Aalst

Deze spelers waren ooit actief bij Eendracht Aalst: Vladan Kujović, Geoffrey Claeys, Peter Van der Heyden, Leo Van Der Elst, Juan Lozano, Yves Vanderhaeghe, Dries Mertens, Paul Van Himst, Laurent Depoitre en Gilles De Bilde. Uiteraard waren nog heel wat spelers die bij de Oost-Vlamingen passeerden, we kunnen ze natuurlijk niet allemaal in één elftal plaatsen.

 speelden ooit bij Eendracht Aalst mertens depoitre lozano

Kampioen 2010/2011

In het seizoen 2010/2011 speelde Eendracht Aalst kampioen in Derde Klasse en je kan er hieronder een zeer leuke reportage van bekijken! Hun supporters zijn trouwens erg fanatiek.  Een echte traditieclub!

Ook interessant