Hoop voor Clubfans?! Enkel Antwerp-man ligt nog in de weg van nieuw stadion voor Club Brugge

Club Brugge en het stadiondossier, het is al jaren geen geslaagd huwelijk. Maar sinds de overname van Dirk De Fauw als burgemeester van Brugge lijkt er wel schot in de zaak te komen. Al ligt één persoon nog dwars...

Volgens HLN hangt het stadiondossier af van twee personen: Joris Ide - minderheidsaandeelhouder van Anderlecht - en Paul Gheysens, de sterke man van Antwerp. Die eerste wil tot een compromis komen, die laatste is daar minder naar geneigd. Volgens De Fauw is Gheysens vooralsnog niet bereikbaar. HLN sprak met de nieuwe burgemeester van Brugge, die met enkele interessante ontwikkelingen op de proppen kwam:

"Van zij die aan het procederen zijn, heb ik er al een heel aantal persoonlijk gezien", zegt hij. "Ik heb het gevoel dat ze bereid zijn om tot een compromis te komen waar iedereen wel bij vaart. Ik kreeg duidelijke signalen dat ze - onder bepaalde voorwaarden natuurlijk - bereid zijn om alle procedures te stoppen."

"Meneer Gheysens is eigenaar van slechts drie hectare in het hele plan. Dat is een zéér klein deel. Misschien bestaat de mogelijkheid om een nieuw plan te maken, waarbij we de grenzen wat kunnen verplaatsen, zodat zijn gronden niet meer binnen het gebied liggen. Dan is hij de eigenaar van een eiland daar ergens tussenin."