Belgische glorie in de Europa League? Profiteer mee!

Nadat er dinsdag en woensdag géén Belgisch team in actie kwam in de play-offs van de Champions League is dat op donderdag hélemaal anders. Liefst drie Belgische ploegen proberen zich te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Europa League. Wij blikken vooruit op de wedstrijden van Sporting Anderlecht, AA Gent én Racing Genk.

Hoe mooi zou het zijn? Naast bekerwinnaar Standard nóg eens 3 Belgische teams in de groepsfase van de Europa League. Het moet gezegd: 4 Belgische ploegen die doorstoten naar de poules, dat is best wel al lang geleden. Maar op zich is het dit jaar zeker haalbaar. De tegenstanders van onze Belgische vertegenwoordigers in de play-offs zijn stuk voor stuk te pakken.

RSCA

Laat ons beginnen met Anderlecht. De club die de voorbije dagen het meeste in het nieuws is geweest, for all the wrong reasons. Na de rel Okaka-Weiler kreeg de Anderlecht-coach het nu ook aan de stok met nieuwkomer Sebastian De Maio. De verdediger die met grote trom werd binnengehaald, vertrekt nú al terug naar Italië waar hij op uitleenbasis bij Fiorentina gaat voetballen. De aandacht werd zo wat afgeleid van de sportieve inzet van het duel tegen Slavia Praag.

Unibet vindt alvast niet dat er donderdag een duidelijke favoriet is. Wie gokt dat de Tsjechen hun thuismatch winnenkrijgt 2,60 keer zijn inzet terug, wie rekent op winst van RSCA kan zijn inzet 2,70 keer terugkrijgen. Wij vrezen dat Anderlecht donderdag wel eens een lastige avond zou kunnen beleven. Paarswit heeft méér kwaliteit dan de thuisploeg, maar na het vertrek van Defour naar Burnley moet Badji op het middenveld depanneren én door het gebrek aan verdedigers zal ook zijn voormalige partner in crime Leander Dendoncker achterin moeten postvatten. Wellicht vormen Badji-Praet-Tielemans een tijdelijke driehoek centraal, maar we hebben onze vragen bij dat geïmproviseerde drietal. Wat met de automatismen?

Belangrijk wordt  om geen goal te slikken in de Tsjechische hoofdstad en ook dat wordt wellicht niet simpel. Tsjechisch international Martin Skoda en de Nederlander Gino Van Kessel zijn gevaarlijke heerschappen. Hoewel Anderlecht afgelopen weekend eindelijk nog eens de nul kon houden tegen STVV, zal Roef ongetwijfeld wel wat reddingen moeten verrichten tegen Slavia. Met een onuitgegeven defensie spelen, maakt het er hem niet makkelijker op. Wie denk dat beide ploegen erin slagen om een doelpunt te maken donderdag, krijgt van Unibet een notering van 1,89. Niet ondenkbaar maar wel riskanter is inzetten op een gelijkspel waarbij beide teams scoren. Daarvoor krijg je liefst 4,75 keer je inzet terug.

RACING GENK

Over naar Racing Genk dan, dat donderdag op bezoek gaat bij Lokomotiva Zagreb. Bij de Limburgers wordt groot talent Leon Bailey het hof gemaakt door Ajax Amsterdam dat naar verluidt 11 miljoen euro voor hem over heeft. Maar vanavond is de Jamaicaan er alvast zeker nog bij. Dat geldt ook voor het eerst voor de nieuwe centrale verdediger Omar Colley uit Gambia die uit de Zweedse eerste klasse overkomt. De 23-jarige krachtpatser raakte snel speelgerechtigd en staat meteen aan de aftrap. Het zou de defensie van Peter Maes een kwaliteitsinjectie moeten geven én het laat toe dat Ndidi weer op het middenveld kan plaatsnemen. Met alleen Timothy Castagne op de lijst der geblesseerden achten wij Genk in staat om te winnen in Kroatië. Met een interessante notering waarbij Unibet je 2,40 keer je ingezette stake teruggeeft, zouden wij alvast niet twijfelen om een dikke ‘2’ te voorspellen. Winst voor Genk dus, net zoals in Cork City.

BUFFALO’S

KAA Gent tot slot neemt het in de Ghelamco Arena op tegen het onbekende Shkendija Tetovo uit Macedonië. De bezoekers overleefden al twee voorrondes en kunnen de eerste ploeg uit Macedonië worden die de poulefase van de Europa League haalt. Maar wat ons betreft, zal Gent die historische kwalificatie makkelijk verhinderen. Als de Buffalo’s hun niveau van tegen Genk en Charleroi halen én dat ook koppelen aan wat meer efficiëntie, dan hebben de Macedoniërs geen schijn van een kans. Wellicht kiest Vanhaezebrouck voor dezelfde namen als in het Stade Du Pays afgelopen zaterdag. Mét Perbet en Coulibaly voorin dus.

De Gent-trainer is desondanks op zijn hoede en waarschuwde voor de kwaliteiten van de tegenstander, maar Gent moet thuis altijd vlot kunnen winnen. Dat levert echter niet echt een interessante notering op, want ook voor Unibet is Gent torenhoog favoriet. Dat blijkt uit de 1,24 notering die te rapen valt voor thuiswinst. In de vorige ronde stuurde Gent het Roemeense Vitorii Constança met 5-0 terug naar eigen land. Waarom niet een gokje wagen op het feit dat ‘Gent meer dan 2,5 keer scoort’. Het lijkt best realistisch en levert je een odd op van 2,02. De durvers kunnen inzetten op een correcte score. Wie vermoedt dat Gent het haalt met 3-0 van de Macedoniërs kan tot 7x zijn inzet recupereren.

Haast je dus snel naar de site van Unibet en plaats een weddenschap op één van de drie Belgische Europea League duels van donderdagavond. Voor nieuwkomers die nog geen account hebben of geen geld meer op hun account hebben, heeft Unibet erg interessante promoties klaar. Wacht dus niet en surf als de bliksem naar Unibet.be !