Topclub uit JPL verslaat reeksgenoot met 4-0 ... nieuwe transfer scoort meteen op zijn debuut!

KRC Genk werkte zaterdag haar tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen af. Nadat de eerste partij tegen Tienen met 3-0 werd gewonnen, werd de zege tegen OH Leuven nog groter: 4-0. Nieuwkomer Christopher Bonsu Baah stond meteen aan het kanon in zijn 'eerste' wedstrijd. Een knap eindresultaat voor de Limburgers.

Genk-OH Leuven 4-0

De wedstrijd tussen Genk en OH Leuven vond zaterdag achter gesloten deuren plaats. Deze startte ook vroeger om 11u (in plaats van 15u) omwille van de hitte. De Limburgers slikten net als in hun eerste partij tegen Tienen geen enkele goal. Tegen OH Leuven werd het maar liefst 4-0 voor de Limburgers. Ook al hoeven we niet teveel aandacht te schenken aan deze oefenmatchen, het toch een erg knappe zege van de vice-kampioen. Zeker als je weet dat OHL stevig aan de voorbereiding was begonnen.

Partij van 105 minuten

In een partij die 105 minuten duurde, liet coach Wouter Vrancken 23 spelers minuten maken. Het openingsdoelpunt viel vlak voor rust, al volgden er twee doelpunten vlak na elkaar. Fadera, die andere nieuwkomer, scoorde de 1-0, terwijl Hrosovsky de 2-0 op het scorebord zette.In de tweede helft werd buiten doelman Leysen een volledig nieuw elftal opgesteld. Sor kon niet scoren, maar Oyen wel in de herneming; 3-0.

Christopher Bonsu Baah

In het laatste halfuur van deze oefenwedstrijd tussen Genk en OH Leuven mocht één nieuwe speler zijn 'debuut' maken: Christopher Bonsu Baah. De 18-jarige Ghanees kwam deze week voor 5,2 miljoen euro over van Sarpsborg. De jonge flankaanvaller kon al na enkele minuten scoren na een fraaie actie. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 4-0 en Genk kan met een goed gevoel richting stage in Venray trekken. Bij OH Leuven mochten onder meer Cojocaru, Pletinckx, Ricca, De Norre, Maertens, Schrijvers, Thorsteinsson, Holzhauser, Dom, Vlietinck en Malinov minuten maken, je kan dus niet zeggen dat ze een zwak elftal opstelden.

OH Leuven begon met deze ploeg aan de oefenwedstrijd, zeker geen onaardig elftal: