Sensationeel: promovendus staat eerste in La Liga ... Anderlecht-flop behoort tot dat team

Ken jij Fede Vico nog? De Spaanse middenvelder streek in 2013 voor zo'n 1,5 miljoen euro neer bij Anderlecht. Daar werd veel van hem verwacht. Aangezien hij toen nog maar 19 jaar oud was, werd hem nog tijd gegeven en werd hij uitgeleend aan KV Oostende. Daar kon hij het echter niet maken en bij zijn terugkeer bij Anderlecht ook niet. Hij speelde geen enkele wedstrijd voor Paars-Wit.

Granada

In 2016 liep zijn contract af en zat hij zelfs even zonder club. In 2018 versierde hij knap een transfer naar de Spaanse eersteklasser Leganes. Daar kreeg hij echter weinig kansen en dus werd hij uitgeleend aan Granada, toen nog in de tweede klasse actief. Dit seizoen speelt Granada opnieuw in de eerste klasse en daar doen ze het uitstekend.

Revelatie

Na tien wedstrijden staan ze eerste met 20 op 30. Ze verloren nog maar twee keer (van Sevilla en Real Madrid) en wonnen zelfs van Celta de Vigo, Celta de Vigo en FC Barcelona. Fede Vico maakt deel uit van het succes, want hij startte de eerste vier wedstrijden en scoorde tegen Villareal. De laatste zes wedstrijden zit hij echter aan de kant met een vervelende blessure.

Ook interessant