Kwade Lior Refaelov richt zich nog één keer tot Club Brugge-fans: "Ik was in shock"

Lior Refaelov kent woensdagavond zijn opvolger voor de Gouden Schoen. Noa Lang, Charles De Ketelaere en Hans Vanaken zijn de topfavorieten. De Anderlecht-middenvelder was in topvorm voor de winterstop en werd uitgebreid geïnterviewd door Het Laatste Nieuws. Voetbalflitsen pikte er de beste quotes uit.

Lior Refaelov transfer naar RSCA

Het ging onder meer over zijn keuze voor Anderlecht en de vele commotie die er ontstond bij de Club-fans gezien zijn verleden bij blauw-zwart. "Toen ik een telefoontje kreeg van Peter Verbeke dacht ik dat een transfer onmogelijk was. Maar naarmate de gesprekken vorderden, leek het toch niet zo een zot plan. Ik sprak ook met Vincent Kompany en we bleken op dezelfde lijn te zitten. Er was veel controverse toen bleek dat ik naar Anderlecht zou gaan. Niet het minst in Brugge, waar sommige supporters mij die overstap kwalijk namen. Tja... Toen ik nog bij Club Brugge speelde, had ik nooit durven voorspellen dat ik op een dag voor een andere Belgische club zou uitkomen. Maar zo is voetbal nu eenmaal: het verandert zo snel. En ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze", aldus de 35-jarige Lior Refaelov.

lior refaelov anderlecht keuze

Beste club van België

Lior Refaelov was en is dus erg blij met zijn overstap naar Anderlecht. Niet alleen de resultaten én zijn statistieken vallen mee, maar ook het gevoel over paars-wit zat meteen goed. "Geloof me: we gaan nog beter worden. Vanaf het eerste moment had ik door: Anderlecht is een speciale club. De beste van België. De media-aandacht is niks te vergelijken met wat ik eerder meemaakte, en ik speelde toch niet voor kleine teams. De achterban is daarnaast bijzonder gepassioneerd. De fans hebben me meteen aanvaard, ondanks mijn verleden. Dat deed me veel plezier. En gaf me alleen maar meer goesting", klinkt het in HLN. De middenvelder uit Israël speelde in totaal 234 matchen voor Club Brugge en was er acht jaar actief. Jarenlang was hij er een publiekslieveling, maar dat is nu uiteraard veranderd.

lior refaelov anderlecht beste club van belgië

Incidenten in Jan Breydel

Op 19 december 2021 eindigde Club Brugge-Anderlecht op een spectaculaire 2-2. Lior Refaelov stond in de basis en werd uitgefloten door de Brugse fans. Daar kon hij op zich nog mee leven, het hoort bij het voetbal en gezien zijn overstap naar de aartsrivaal niet onlogisch. "Ik was voorbereid op fluitconcerten, daar heb ik geen problemen mee, het hoort erbij. Maar wat die dag gebeurd is ... Wat daar allemaal geroepen is op de tribunes wil ik zelfs niet herhalen. Anti-joodse gezangen en zo. Helemaal fout. Ik hoorde pas achteraf dat ook Vinnie het slachtoffer geworden was van racisme. Uitgerekend Vincent, een icoon van België. Hij zou eigenlijk respect en applaus moeten krijgen. Ik was in shock.", aldus Refaelov. Er was inderdaad veel te doen rond rond racistische uitspraken van enkele Club Brugge-'fans' richting spelers en stafleden van Anderlecht. Club Brugge nam deze feiten wel erg ernstig en ging op zoek naar de daders.

lior refaelov jan breydel racisme

Ook interessant