Peter Vandenbempt: "Dit past toch weer perfect in het horrorjaar van Anderlecht..."

Peter Vandenbempt: "Dit past toch weer perfect in het horrorjaar van Anderlecht..."

Analist Peter Vandenbempt keek naar de wedstrijd tussen AA Gent en Anderlecht. Hij zag dat in een wedstrijd waarbij RSCA vooraf als kansloos werd beschouwd, plots het betere play-off 1-niveau gehaald werd. Hij had deze week dan ook erg veel lof voor de ploeg van Franky Vercauteren.

"Bovenaan de lijst uitblinkers staat uiteraard Jérémy Doku, de 17-jarige Ghanese Belg uit Borgerhout die Alessio Castro-Montes na de pauze helemaal dol draaide", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Met ook Francis Amuzu die stappen heeft gezet krijgt het spel van Anderlecht stilaan vleugels."

"En voorts blijft Antoine Colassin als niet-gevormde spits verbazen met goeie looplijnen, slimme plaatsing, werkkracht, een goeie trap en scorend vermogen. Het past perfect in het horrorjaar van de recordkampioen dat net Colassin alweer twee maanden out is."

"En nog in het soepel draaiend elftal van Anderlecht: Albert Sambi Lokonga die z’n gave techniek gebruikt om snel te voetballen, Peter Zulj die (ook wegens niet het hoogste tempo) veel recupereert, aanspeelbaar is en de opbouw verzorgt, Killian Sardella die na lange afwezigheid zowaar op de linksachter met lef en overtuiging stond te voetballen. Op deze manier is hopen op de top zes gewettigd, maar Frank Vercauteren weet: er zijn geen garanties."