CORONA in het Belgische voetbal: "Als het moet, zal het zonder publiek zijn"

CORONA in het Belgische voetbal: "Als het moet, zal het zonder publiek zijn"

Momenteel gaan alle wedstrijden van komend weekend nog gewoon door, mét publiek. Dat liet Stijn Van Bever van de Pro League weten. Maar voor hoelang nog? Ex-voorzitter Michel D'Hooghe pleit alvast om geen afgelastingen door te voeren, desnoods is het spelen zonder publiek.

Momenteel ligt er nog geen noodscenario op tafel bij de KBVB, maar wat als zich extra maatregelen zouden opdringen? Krijgen we dan een bekerfinale zonder publiek? Play-Offs zonder publiek? "Ik vrees dat er nog weinig andere data zijn waarop de wedstrijd gespeeld zou kunnen worden", klinkt het alvast bij Pierre Cornez, woordvoerder van de Belgische voetbalbond.

Gewezen voorzitter D'Hooge pleit ervoor om niet in een blinde paniek te schieten. "We moeten niet ineens alles gaan afgelasten. Als het nodig is, zal de overheid de nodige maatregelen wel treffen. Als ik nu bij de Pro League zat, zou ik zoveel mogelijk wedstrijden gewoon laten doorgaan'. Als het moet, zal het zonder publiek zijn. Ik loop daar ook niet warm voor, maar de gezondheid moet altijd primeren."