WOW! Deze 5 cijfers bewijzen dat Thibaut Courtois bij de beste ter wereld hoort!

Sports Reference LLC vergeleek de data van zeven topdoelmannen met elkaar. Alle data werd verzameld tussen 16 februari 2021 en 15 februari 2022. De data die men gebruikt bestaat uit: het aantal tegengoals per 90 minuten, aantal clean sheets per 90 minuten, het percentage van gestopte schoten, het percentage gestopte strafschoppen en het percentage van goeie tussenkomsten op voorzetten. Bekijk hieronder waar Thibaut Courtois zich bevindt tussen de wereldtop!

Aantal tegengoals per 90 minuten

Als we gaan kijken naar het gemiddeld aantal tegengoals per wedstrijd, dan merken we dat Thibaut Courtois enkel Edouard Mendy van Chelsea voor zich moet dulden. Courtois vinden we terug op de tweede plek met een gemiddelde van 0,73 tegengoals per 90 minuten. Jan Oblak is de enige van het lijstje die een gemiddelde heeft van minstens één tegengoal per wedstrijd.

Aantal tegengoals per 90 minuten

Aantal clean sheets per 90 minuten

Als we kijken naar het aantal keer dat de keepers de nul per 90 minuten wisten te houden, vinden we Thibaut Courtois pas op de vierde plek terug. Edouard Mendy, Alisson Becker en Ederson staan allen boven de Belg en wisten dus vaker hun netten schoon te houden.

Aantal clean sheets per 90 minuten

Percentage van gestopte schoten

Hiermee wordt bedoeld hoeveel schoten de doelman gemiddeld stopt. Courtois staat hier op de eerste plek, wat wil zeggen: van alle schoten die richting Courtois werden getrapt, stopte hij 79,9% van de ballen. Opvallend is dat drie keepers minder dan 70% van de schoten stopten, namelijk Jan Oblak, Ederson en Manuel Neuer ...

Percentage gestopte schoten

Percentage van gestopte strafschoppen

Als we kijken naar het percentage dat de doelman een strafschop redt, dan merken we dat Manuel Neuer maar liefst de helft van zijn strafschoppen redt. Thibaut Courtois staat op een mooie tweede plaats en redt 33% van de strafschoppen die hij tegenkrijgt. Dat bewees hij dinsdag nog tegen PSG. Alisson Becker en Gigi Donnarumma hebben 0% staan, met de reden dat ze nog geen enkele strafschop tegen hebben gekregen in het afgelopen jaar (in clubverband).

percentage gestopte strafschoppen

Percentage goeie tussenkomsten op voorzetten

Ten slotte hebben we het percentage dat de keeper goed tussenkomt op voorzetten. Daar merken we dat Alisson Becker op één van de tien voorzetten goed kan tussenkomen. Thibaut Courtois bevindt zich hier op een tweede plaats en komt op 9,1% van de voorzetten goed tussen.

Percentage goeie tussenkomst op voorzet

Conclusie compleetste keeper ter wereld

Als we een algemene conclusie maken op basis van deze vijf statistieken, zien we dat er drie doelmannen zeer gewaagd zijn aan elkaar: Thibaut Courtois, Alisson Becker en Edouard Mendy. Zij scoren allemaal quasi gelijk verspreid over alle onderdelen. Opvallend is dat Jan Oblak bijna overal ver op de laatse plaats komt te staan. Thibaut Courtois zetten we hier eerste omdat hij in de meeste lijstjes het hoogst eindigde.

Conclusie compleetste doelman ter wereld

Ook interessant