Wie is Nathaniel Opoku, 22-jarige spits van OH Leuven die gehuurd wordt van Leicester?

Nathaniel Opoku is een 22-jarige centrumspits van OH Leuven die gehuurd wordt van moederclub Leicester City. Op speeldag één trof hij al meteen raak tegen Charleroi, zij het dan vanop elfmeter. De jonge Ghanees werd in januari ook al voor een half seizoen gehuurd en toen deed hij het uitstekend. Tijd om deze mogelijke sensatie in de Jupiler Pro League beter te leren kennen.

Wie is Nathaniel Opoku?

Nathaniel Opoku werd geboren op 22 juli 2001 en is op moment van schrijven 22 jaar oud. De Ghanees die geboren werd in Accra is 1,83 meter groot en komt uit als centrumaanvaller. Opgeleid werd hij bij de FDM Field Masters, een academie uit Ghana. Daarna kwam hij verrassend uit voor clubs uit de Verenigde Staten: LW Blue Raiders, Ventura County en Syracuse. In januari 2023 haalde Leicester City hem definitief binnen, maar zij leenden hem meteen weer uit aan OH Leuven. Bij OHL scoorde hij vorig seizoen drie keer in 33 speelminuten, niet slecht, waardoor hij ook dit seizoen wordt gehuurd van moederclub Leicester City. Op speeldag één trof hij al meteen raak tegen Charleroi.

Opoku OH Leuven Leicester

Opoku heeft momenteel een marktwaarde van 800.000 euro en is aangesloten bij makelaarsbureau CAA Stellar. De Ghanese centrumspits speelde nog nooit voor de nationale ploeg of voor de jeugdreeksen, maar daar kan in de toekomst misschien verandering in komen. Bij OH Leuven speelt Opoku met het rugnummer 21 en is hij momenteel eerste spits in de rangorde. Benieuwd op hoeveel doelpunten hij dit seizoen zal aftikken...

Het doelpunt van Opoku tegen Charleroi: