THROWBACK: KAA Gent maakt GEHAKT van Club Brugge en wint met 6-1, dit waren de opstellingen

Op zondag 6 november staat de 'Slag van Vlaanderen' op het programma. Een wedstrijd dat zowel bij de supporters van KAA Gent als bij die van Club Brugge met stip wordt genoteerd in de agenda bij het begin van het seizoen. Net zoals alle voorgaande jaren belooft het ook dit jaar opnieuw een spectaculaire wedstrijd te worden. KAA Gent heeft net op tijd haar goeie vorm te pakken na een deugddoende overwinning tegen Molde en Club Brugge heeft dan weer iets recht te zetten na de vorige confrontatie in de Ghelamco Arena die met 6-1 (!) verloren ging.

KAA Gent - Club Brugge 6-1

De supporters van Club Brugge hebben nog altijd nachtmerries van de 6-1 blamage van vorig jaar. Club Brugge was al van bij het begin van de wedstrijd nergens en stond na amper een kwartier spelen al 2-0 achter. Tissoudali opende de score na negen minuten waarna De Sart na een kwartier spelen vanop de stip de dubbele voorsprong op het scorebord zette. Nog voor de rust maakte Fortuna er 3-0 van. In de tweede helft werd het zelf nog 4-0 na een doelpunt van Bezus, waarna Club Brugge toch eens kon tegenprikken via Vanaken: 4-1. Maar dankzij een doelpunt van Depoitre en een owngoal van Mignolet werd de uiteindelijke uitslag 6-1. Club Brugge met schaamrood op de wangen terug richting Brugge. Hieronder zetten we de opstellingen van toen.