Na al de kritieke commentaren... Tessa Wullaert antwoordt met voeten en scoort olympisch doelpunt (VIDEO)

Al jaar en dag is Tessa Wullaert het uithangbord van de Red Flames en van het vrouwenvoetbal in het algemeen. Sinds 2008 is ze actief in het profvoetbal en dat leverde haar al driemaal de Gouden Schoen op. De voorbije jaren greep ze echter naast de Gouden Schoen en dat kon ze maar moeilijk vatten. Ze liet haar ongenoegen uitschijnen op sociale media en dat leverde haar bakken kritiek op. Maar nu antwoordt ze met haar voeten. Vrijdagavond scoorde ze voor Fortuna Sittard zowaar een olympisch doelpunt. Moet je zien!

Olympisch doelpunt Tessa Wullaert

Fortuna Sittard nam het vrijdavond op tegen SC Heerenveen. Na een vroege achterstand, maakte Tessa Wullaert al snel gelijk. En hoe! De Belgische trapte een hoekschop doodleuk via de verste paal binnen. Uiteindelijk gingen ze met 1-3 winnen op het veld van Heerenveen en verstevigen ze hun derde plaats op acht punten van Ajax. 

Tessa Wullaert

Tessa Wullaert werd geboren op 19 maart 1993 in het West-Vlaamse Tielt. Op vijfjarige leeftijd begon Tessa te voetballen. Haar eerste stappen op een voetbalveld zette ze bij lokale ploegen zoals FC Wakken, Ingelmunster en Sporting West Harelbeke. In 2008 maakte ze de overstap naar de vrouwen van Zulte Waregem, daar speelde ze vier seizoenen en het hoogtepunt werd bereikt in 2009 toen ze kampioen werden in de Tweede Klasse van het vrouwenvoetbal. De overstap naar RSC Anderlecht kwam er in 2012, in één seizoen scoorde de spits tien keer en dwong ze een transfer af naar Standard. Daar maakte ze in twee jaar tijd heel veel indruk door in 56 wedstrijden 36 doelpunten te maken. 

Na goede periodes bij Zulte Waregem, RSC Anderlecht en Standard maakte ze in 2015 de overstap naar het Duitse Wolfsburg. Bij de Duitsers werd ze één keer kampioen en won ze twee keer de beker, maar ze verloor ook twee keer de finale van de Champions League. Na drie jaar Wolfsburg tekende ze in 2018 een contract voor twee jaar bij het Engelse Manchester City. Bij de Engelsen werd ze in haar eerste jaar vice-kampioen. Nadien won ze ook de FA Cup en pakte ze de WSL Cup. Na een korte terugkeer bij Anderlecht, is ze momenteel actief bij het Nederlandses Fortuna Sittard.

Uithangbord van de Red Flames

Gouden Schoen

Net zoals de mannen hebben de vrouwen sinds 2016 ook een Gouden Schoen. Tessa Wullaert won eerder in 2016, 2018 en 2019 al de Gouden Schoen. Ook dit jaar werd ze weer genomineerd voor de Gouden Schoen bij de vrouwen. Wullaert ging vol voor haar vierde Gouden Schoen, maar uiteindelijk werd Nicky Evrard voor de eerste keer verkozen tot winnares van de Gouden Schoen. Vorig jaar ging Janice Cayman met de Gouden Schoen naar huis. 

Besparingen RSC Anderlecht

Zoals gezegd is Tessa Wullaert niet op haar mondje gevallen en durft ze openlijk haar kritiek te uiten. Zo had ze ook een uitgesproken mening over het nieuws dat RSC Anderlecht zou gaan besparen op de vrouwenploeg. "Ik zou het jammer vinden als de geruchten over de besparingen kloppen. Het liefst wil ik bij Anderlecht blijven." Ze weet zelf ook dat ze in het verleden al alles heeft bewezen, maar toch blijft ze steeds vechten. "Ik heb niets meer te bewijzen, maar mijn ego is te groot om niet te willen winnen", aldus de spits van de Red Flames. 

Tessa Wullaert over RSC Anderlecht

Instagram

Niet alleen bij de voetballiefhebbers is Tessa Wullaert gekend, ze is ook zeer populair op Instagram. Op haar Instagramprofiel (@wttessa) heeft ze meer dan 65.000 volgers en plaatst ze vaak berichten. Jammerlijk nieuws voor de geïnteresseerden, want ze is bezet. Op haar Instagram toont Tessa Wullaert geregeld de liefde voor haar vriend. Toch laten wij jullie graag meegenieten van de knapste foto's van de Red Flame! 

Ook interessant