De transfermarkt is nog open: welke landen kunnen nog spelers kopen?

De zomerse transferperiode is in de meest voetballanden op zijn einde gelopen. Toch zijn er enkele competities nog die kunnen handelen in spelers. In welke landen is de transfermarkt nog open?

Hoelang duurde de zomerse transferperiode?

Tussen 17 juni en 9 september 2024 konden clubs uit BelgiË transfers afronden. Op de laatste dag van de zomerse transfermarkt hadden clubs tot en met 23.59 uur de tijd om spelers aan te trekken. Verkopen is daarna nog wel mogelijk.

Welke transferwindows zijn er na 9 september nog open?

In de meeste noemenswaardige landen sluit de zomerse transfermarkt op 2 september. In Qatar hadden clubs net zoals bij ons nog tot en met 9 september de tijd. In andere landen was de markt nóg langer open en in sommige landen is de periode nog steeds bezig. In Griekenland eindigt de markt op de nacht van woensdag (11 september). Russische clubs hebben nog tot en met 12 september om de laatste zaken te beklinken. De markt van Turkije en Servië is tot en met 13 september open. In Mexico hebben de clubs tot 14 september om de laatste gewenste aanwinsten binnen te halen en de markt is Israël is ook nog open (18 september). 

Kunnen transfervrije spelers nog een transfer maken?

Ja, spelers die zonder club zitten hebben nog de mogelijkheid om een transfer te melden. Alleen lopen zij dan wel deelname aan Europees voetbal mis, aangezien clubs hun selecties voor de hoofdtoernooien al moesten inleveren. Enkele spelers zijn nog altijd transfervrij.