Ex-Gent-smaakmaker pijnlijk voorlaatste met huidige club in Tweede Nationale als kersvers T1

Zegt de naam Elimane Coulibaly je nog iets? De ex-smaakmaker van KAA Gent in de spits is momenteel aan de slag als T1 bij een andere Gentse club: Racing Club Gent. Racing Club Gent, dat een samenwerkingsverband heeft met KAA Gent, komt momenteel uit in Tweede Nationale. Begin dit seizoen werd Elimane Coulibaly aangesteld als T1 van de Gentenaren. Momenteel verloopt het nog niet zoals gehoopt voor de ex-aanvaller, want Racing Gent staat momenteel voorlaatste met amper 6/21. 

Elimane Coulibaly ex-speler KAA Gent

Elimane Coulibaly kwam in 2005 naar België, zijn eerste club was KMSK Deinze. Via Kortrijk kwam hij uiteindelijk bij KAA Gent terecht. Daar ontpopte hij zich al rap tot smaakmaker in het Ottenstadion. Zijn reputatie bij de KAA Gent is onverwoestbaar. KAA Gent vernoemde zelf één van zijn bars op de promenade in de Ghelamco Arena naar hem, van wederzijdse liefde gesproken. Coulibaly speelde in zijn periode in 1A bij verschillende ploegen. Hij ging nog eens terug naar Kortrijk en bracht ook enkele maanden door in Oostende en Moeskroen. Uiteindelijk speelde hij op het einde van zijn carrière nog bij enkele amateurploegen zoals Torhout en Oudenaarde, om op 1 juli 2019 zijn schoenen aan de haak te hangen.

Elimane Coulibaly T1 KRC Gent

Coulibaly bleef gebeten door de voetbalmicrobe en besloot dan ook een trainerscursus te volgen. Na enkele jaren coach geweest te zijn bij Jong KAA Gent (vroeger U21 en U23) tekende hij deze zomer bij Racing Club Gent als T1. Daar loopt het tot nu toe nog niet van een leien dakje. Momenteel staat de club op de voorlaatste plaats in Tweede Nationale, al is dat voor Coulibaly geen reden tot paniek. De voornaamste focus ligt dit seizoen op het behoud, vertelde Coulibaly eerder dit seizoen in een interview. Een andere ploeg die het momenteel ook niet goed doet is Beerschot B, zij riskeren zelfs te degraderen naar Eerste Provinciale. 

Elimane Coulibaly was tijdens zijn spelerscarrière geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, getuige dit opstootje uit zijn Oostende-tijd met ex-Anderlecht-speler Deschacht:

Ook interessant