Tweede ploeg van ex-JPL-club op weg naar tweede opeenvolgende degradatie en...provinciaal voetbal

De opkomst van B-ploegen van profclubs in het nationaal voetbal kende de afgelopen jaren al veel kritiek. Veel ploegen zien het als competitievervalsing aangezien de B-spelers van deze profclubs vaak al een betere voetbalopleiding genoten dan een gemiddelde ploeg uit de amateurreeksen, al zien we dat niet bij Beerschot B. Beerschot B degradeerde vorig seizoen van Tweede Nationale naar Derde Nationale. Momenteel staat het in Derde Nationale ook zeer dicht bij degradatie. En dat zou betekenen dat Beerschot B zou moeten zakken naar Eerste Provinciale. 

Beerschot B seizoen 2022-2023

Al bij het begin van het seizoen 2022-2023 zag je dat Beerschot B niet ging meespelen voor de prijzen. Het kon bijna geen enkele wedstrijd winnen en verloor er ondertussen wel heel veel. Beerschot B won bijna geen enkele thuiswedstrijd, iets wat in schril contrast staat met KFC Mol, de ploeg uit Derde Proviciale die al één jaar geen enkele thuiswedstrijd meer verloor. Uiteindelijk moest Beerschot B afdruipen naar Derde Nationale met amper 27/102.

Beerschot B seizoen 2023-2024

Dit seizoen begon Beerschot B ook maar eerder zwak aan de competitie, het verloor zijn eerste wedstrijd van het seizoen en kon tot op heden nog maar twee wedstrijden winnen. Het bengelt momenteel op een twaalfde plaats met amper zes punten uit zeven wedstrijden. Indien Beerschot B opnieuw zou degraderen dan zou dit naar Eerste Provinciale zijn. Iets wat ze bij Beerschot liever niet zien gebeuren vermoeden wij. 

Dat ze bij Beerschot B wel degelijk ook kunnen voetballen, bewijst deze samenvatting van één van hun (zeldzaam) gewonnen matchen vorig seizoen tegen Lyra (3-2). 

Ook interessant