Promotie naar de JPL? 2de Klasser klopt 1ste Klasser met 2 goals verschil ... ex-Club-talent scoort!

SK Beveren greep vorig seizoen maar net naast promotie naar de Jupiler Pro League en is er dit jaar dus op gebrand om beter te doen. Ze worden dan ook gezien als één van de topfavorieten voor de titel in 1B, ondanks de komst van Seraing, Zulte Waregem en KV Oostende. SK Beveren werkte afgelopen zaterdag haar eerste oefenmatch af en meteen werd met met 0-2 gewonnen van KV Kortrijk.

SK Beveren oefenmatchen

De Oost-Vlamingen hebben voorlopig nog maar één oefenmatch de benen, namelijk tegen KV Kortrijk. Er werd vrij makkelijk met 0-2 gewonnen. We moeten natuurlijk niet te zwaar tillen aan deze oefenwedstrijd, maar het is voor Beveren toch een mooie start van de voorbereiding, zeker als je weet dat de West-Vlamingen al langer aan het trainen zijn. Ook OH Leuven is trouwens sterk aan de voorbereiding begonnen.

Mathis Servais

Je kan zeker niet zeggen dat de Kerels een zwakke ploeg opstelden. Ondanks de onzekere situatie van de club, stonden onder meer Vandenberghe, De Neve, Messouadi, Gueye en Avenatti in de basis. Een sterke opstelling in de eerste helft, waardoor het aan de rust dan ook nog niet onlogisch 0-0 stond. Goals langs de zijde van SK Beveren kwamen er in de tweede helft uiteindelijk van Servais en El Majdoub. Opvallend: die eerste werd onlangs weggeplukt bij de beloften van Club Brugge en staat gekend als een groot talent. Een opvallende uitslag! Later vandaag speelt Beveren nog een oefenmatch tegen Melsele.

Mathis Servais maakte in de Youth League ooit nog indruk tegen Manchester City. De 18-jarige Waal komt sinds kort uit voor SK Beveren.