Vital Borkelmans komt met verrassende uitspraak: "Hij is de man van het jaar in onze competitie"

Vital Borkelmans was in het verleden nog de T2 van Marc Wilmots, maar werd daar op ongelukkige wijze buitengewerkt. Bij Het Laatste Nieuws wierp hij zijn blik op het niveau van de Jupiler Pro League en had hij het ook nog eens over de Rode Duivels.

Borkelmans is niet te spreken over de kwaliteit van onze vaderlandse competitie: "Ik ben eens gaan kijken naar een match in Oostende en bij de rust ben ik gewoon binnengebleven, zo slecht was het. Laat ons zeggen dat ik het allemaal niet 'wauw' vind", klinkt het.

Op de vraag of Club Brugge de verdiende kampioen zou zijn, is de voormalige Rode Duivel duidelijk: "Op één of twee uitzonderingen na, hebben ze in elke wedstrijd een pak kansen gecreëerd, zelfs toen ze daar eens het ene gelijkspel na het andere bij elkaar voetbalden. Zij zijn de verdiende kampioen", aldus Borkelmans.

De 54-jarige oud-speler en oud-trainer had het ook over twee moeilijke gevallen bij de Rode Duivels: Anthony Limbombe en Leander Dendoncker. Die eerste moet volgens Borkelmans zeker mee naar het WK. "Ik vind Limbombe de man van het jaar in onze competitie. Hoe die jongen telkens de hele flank afdweilt... Hij heeft een actie links en rechts, hij kan versnellen én hij scoort", klinkt het.

Dendoncker daarentegen moet volgens Borkelmans thuisblijven: "Met alle respect, maar Leander beleeft een heel moeilijk seizoen. Hij zit in de spiraal waarin Anderlecht zich nu al tien maanden bevindt - de onzekerheid. Eerlijk? Hij verdient het niet, op dit moment", luidt het in Het Laatste Nieuws.