WHUT? Club-speler met 0(!) caps mag naar WK, Genk-fenomeen moet thuisblijven: "Useless coach..."

Nu de nationale competitie voor even in de diepvries gaan, begint het vizier steeds meer op het WK in Qatar te staan, dat zondag van start gaat. Ondertussen zijn de WK-selecties bijna zo goed als gekend. En dat dat altijd voer voor discussie is, weet ook Roberto Martinez. Maar ook in Ghana is dat het geval. De Ghanese selectie werd maandagochtend bekendgemaakt en dat zorgde voor heel wat ophef in het Afrikaanse land. Opvallend: Kamal Sowah van Club Brugge, die nog geen cap op zijn naam heeft staan, mag zijn valiezen pakken.

Kamal Sowah Joseph Paintsil WK-selectie

Dat Sowah erbij is, is zeker opmerkelijk te noemen. Maar wat nog meer opvalt: KRC Genk-aanvaller - én man in vorm dit seizoen - Joseph Paintsil moet thuisblijven. Dat tot grote verbazing én frustratie van de Ghanezen, die echt niet begrijpen dat de pijlsnelle winger niet mee mag.

"Paintsil in de vorm van zijn leven mist een Wereldbeker. Misschien wel in z'n prime, gezien zijn explosieve eigenschappen."

"De Ghanese winger met de meeste goalcontributies, Joseph Paintsil, wordt niet geselecteerd voor het WK."

"Kamal Sowah voor Club Brugge in de JPL: 16 matchen, 0 goals en 4 assists. Joseph Paintsil in dezelfde competitie: 14 matchen, 6 goals en 6 assists. Hoe ga je uitleggen dat Paintsil er niet bij is?"

"Ashimeru, Paintsil en Schlupp geringeld. Wat kunnen die mannen nog meer doen om indruk te maken om de coaches?"

"Een coach die 26u per dag werkt, selecteert Baba Rahman en Fatawu Issahaku boven Schlupp en Paintsil? Waardeloze coach."

"Zijn Bukari, Sowah en Issahaku beter dan Paintsil?"

Net binnen