Wie is Mika Godts, 17-jarig goudhaantje van Jong Ajax en Belgisch jeugdinternational?

Mika Godts, sla deze naam alstublieft op in jouw geheugen. De kans is namelijk heel groot dat je de komende jaren nog veel van deze man gaat horen. 17 jaar en onlangs door Ajax weggeplukt bij (Jong) Genk, Voetbalflitsen stelt dit Belgisch toptalent graag even aan jou voor!

Wie is Mika Godts?

Mika Godts is een 17-jarige linksbuiten van Ajax Amsterdam. Dit seizoen speelde hij twintig matchen voor Jong Genk en daarin was hij goed voor maar liefst negen goals en één assist. Zijn contract bij Genk wilde Godts echter niet verlengen en daarom besloot de Nederlandse topclub Ajax hem afgelopen maand voor één miljoen euro weg te plukken bij de Limburgers. En daar heeft hij maandagavond meteen gescoord op zijn debuut!

Ajax Amsterdam

Mika Godts is dus een jongen met erg veel talent. De kans dat hij in de toekomst zijn debuut maakt voor de hoofdmacht van Ajax én de Rode Duivels is vrij groot. De Belgische linksbuiten is momenteel al jeugdinternational van ons land en heeft een marktwaarde van 800.000 euro. Mika Godts werd in Leuven geboren op 7 juni 2005, is linksvoetig en heeft een contract bij Ajax tot juni 2025!

Belgische nationale ploeg

Op dit moment is Mika Godts een Belgisch jeugdinternational. Hij speelde acht wedstrijden voor de U17 van ons land en in het verleden ook één partij voor de U15. Vorig jaar was hij goed voor één goal en vier assists in zes matchen met de Belgische U17. Godts is een echte Belg en kan ook voor geen ander land kiezen. Het is dus een potentiële Rode Duivel binnen een paar jaar. Een man om in de gaten te houden!

Mika Godts is een vaste waarde bij de Belgische U17:

Hieronder zien we enkele fraaie acties van de talentvolle Mika Godts:

Maar vooral bij Jong Genk maakte hij dit seizoen al indruk:

Ook interessant