Wat een droomseizoen! 4e Provincialer verloor dit seizoen nog niet en won thuis zelfs ALLES, 32/36!

KFC Pulle is een club uit Derde Provinciale en helemaal op kruissnelheid. Na veertien speeldagen staan de Pulltras aan kop met 32 punten. De ploeg die in 2018 kampioen werd in Vierde Provinciale, probeert ook dit seizoen een gooi te doen naar de titel in Derde. Een gezonde mix van jong geweld en een pak ervaring zal de ploeg uit Pulle naar nieuwe successen moeten voetballen.

KFC Pulle

De club werd opgericht in 1949, maar begon niet direct in de reeksen bij de seniors. De pas opgerichte ploeg speelde eerst een jaar bij de reserven om vervolgens het jaar daarop bij de seniors aan de slag te gaan in Derde Provinciale. In het seizoen 1958-1959 kent de club zijn eerste succes. De Pulltras worden kampioen en promoveren naar Tweede Provinciale. In 1972 richt de KBVB Vierde Provinciale op en Pulle wordt bij deze hervorming ondergebracht in de laagste reeks van het Belgisch voetbal. In 1987 lacht het geluk de club weer toe. Pulle promoveert weer naar Derde Provinciale. In 1995 kende de ploeg een financieel dieptepunt waardoor ze moesten fusioneren met dorpsgenoot PP Pulle. De fusieclub begon helemaal opnieuw met een nieuwe ploeg.

Recente resultaten

In 1999-2000 keek de club voor het eerst weer naar boven en werd het kampioen in zijn 50-jarige bestaan. Het duurde echter niet lang of ze degradeerden terug in 2003. Na een heel gezwerf tussen Derde en Vierde Provinciale degraderen de Pulltras terug naar Vierde Provinciale vanwege de coronacrisis in 2020. In het seizoen 2022-2023 staan de mannen van Kristof Van Nueten wel stevig aan kop in Derde Provinciale met 32 punten uit veertien wedstrijden. De ploeg uit Pulle verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en pakte thuis 18/18. Daarnaast kregen de Pulltras amper acht goals tegen, scoorden ze zelf al 32 keer en op dit moment staan ze drie punten voor op Oosterzonen. De enige ploegen die KFC Pulle toch op een gelijkspel konden houden, zijn Pulderbos (0-0) en Oosterzonen (2-2). Eén van de bepalende spelers bij Pulle dit seizoen is Yannick Rymenants (hij heeft net zoals Daichi Kamada een verleden bij STVV).

Hier een wedstrijdverslag van KFCE Zoersel - KFC Pulle

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link