Uitgeleende Club-flop kent dramaseizoen, amper 4 matchen gespeeld... 3 ervan in B-team

Het zou je vergeven zijn als je zijn naam niet meteen meer herkent. In 2021 maakte Faitout Maouassa de overstap van het Franse Stade Rennes naar Club Brugge. Blauw-zwart legde uiteindelijk vier miljoen neer voor de toen 23-jarige linksachter. Na één seizoen, waarin de Fransman negen wedstrijden speelde voor Club, werd hij uitgeleend aan Montpellier en tegenwoordig is hij aan de slag bij Lens op uitleenbasis. Daar speelde hij nog maar één wedstrijd in de Ligue 1 en hij kwam drie keer in actie bij het B-team van Lens in... de vijfde klasse van het Franse voetbal.

Faitout Maouassa

De Fransman met Congolese roots maakte zijn professionele debuut in 2015 bij Nancy, dat toen in de Ligue 2 actief was. Hij promoveerde met de club in 2016 en in zijn eerste seizoen op het Franse hoogste niveau deed hij het meer dan redelijk met drie goals en drie assists. Maouassa werd opgemerkt door Stade Rennes, dat zeven miljoen euro over had voor de diensten van de linksachter. Na één seizoen werd hij terug uitgeleend aan Nancy, maar na dat jaar speelde hij zich definitief in de elf van Rennes. In de zomer van 2021 kwam hij op de radar van Club Brugge dat op zoek was naar defensieve versterking na het vertrek van Kossounou en Deli. 

Faitout Maouassa Club Brugge

In het seizoen 2021/22 kwam Maouassa slechts negen keer in actie voor blauw-zwart, waarvan één keer in de Champions League en één in de Croky Cup. Club besloot hem dan maar een seizoen uit te lenen aan Montpellier in de Ligue 1, waar de linkervleugel vijf goals en evenveel assists liet optekenen. Dit seizoen wordt de Fransman uitgeleend aan RC Lens, dat vorig seizoen tweede eindigde in de Ligue 1. Op 16 september maakte hij zijn eerste, en voorlopig enige, opwachting voor de club in een 0-1 nederlaag tegen Metz. Bij het B-elftal van Lens speelde hij wel al drie wedstrijden en gaf hij een assist. RC Lens B komt uit in de Championnat National 3, de vijfde klasse in Frankrijk.

Bekijk hieronder hoe Maouassa zin innerlijke Lionel Messi even bovenhaalt bij Rennes in 2019: