Wie is Jano Willems, het 19-jarig talent van Club Brugge dat scoorde tegen RSCA Futures met Club NXT?

Bij de A-ploeg van Club Brugge mag het de laatste maanden dan wel compleet vierkant draaien, het omgekeerde kan eigenlijk gezegd worden van hun beloften. Club NXT komt dit jaar weer uit in de Challenger Pro League en speelt een bijzonder knap seizoen. Ze wisten zich te plaatsen voor de Promotion play-offs (ze kunnen zelf wel niet promoveren) en begonnen al met een 6 op 6 tegen SK Beveren en RSCA Futures. Vrijdagavond gingen ze met 1-2 winnen in het Lotto Park, na onder meer een goal van Jano Willems. Leer het talent hier wat beter kennen.

Wie is Jano Willems Club Brugge Club NXT?

Jano Willems is een Belgische, actieve voetballer van Club Brugge die momenteel uitkomt voor Club NXT in de Challenger Pro League. Willems is geboren op 15 januari 2004 en is inmiddels dus negentien jaar geworden. De centrale verdediger komt nog niet zo lang piepen bij de beloften: eind januari maakte hij zijn debuut in de tweede klasse op het veld van KMSK Deinze. Twee weken later mocht hij zelfs starten op het veld van SL16. En kijk nu: ook tegen RSCA Futures was hij een basispion én kwam hij tot scoren. De 0-2 bleek uiteindelijk het nekschot voor paars-wit.

Jano Willems profcontract en Youth League

Vorig jaar wist Willems de technische staff van Club Brugge al te overtuigen met sterke prestaties bij de U18. Dat legde hem geen windeieren: in april zette hij zijn handtekening onder een eerste profcontract tot 2024. Willems is een elegante centrale verdediger, die met zijn goeie voetjes makkelijk indribbelt. Dit seizoen kwam hij ook al vier keer in actie in de Youth League: tegen Porto en Leverkusen mocht hij zelfs starten. Bij zijn invalbeurt tegen Atlético was hij goed voor een assist. De toekomst oogt mooi voor de youngster.