Wie is Beau Reus, de 21-jarige doelman van SK Beveren die dit seizoen sterk speelt in 1B?

De ogen van de meeste voetbalfans mogen dan gericht zijn op de Jupiler Pro League, ook daaronder spelen heel wat teams met een fanatieke aanhang. Denk maar aan SK Beveren, dat in de Challenger Pro League werkt aan de weg naar boven en promotie naar de hoogste voetbalklasse. Ze zijn alvast goed bezig, want momenteel staan ze samen met Beerschot op de eerste plaats. Dat hebben ze mede te danken aan enkele sterkhouders dit seizoen. Daar rekenen we de doelman - Beau Reus - ook bij. Leer hem hier wat beter kennen. 

Wie is Beau Reus van SK Beveren?

Beau Reus is een actieve voetballer van SK Beveren in de Challenger Pro League, de Belgische tweede klasse. Reus werd geboren op 30 oktober 2021 en is momenteel dus 21 jaar. Reus is een Nederlandse doelman, die in de zomer van 2022 de overstap maakte van AZ Alkmaar naar SK Beveren. Bij de Kaasboeren speelde Reus nooit voor de eerste ploeg, maar verzamelde hij wel 31 wedstrijden bij Jong AZ, in de Keuken Kampioen Divisie. Reus heeft zijn naam alvast niet gestolen: met zijn 1m98 is hij een bovengemiddeld grote doelman.

Beau Reus SK Beveren

Bij SK Beveren ontpopte Reus zich al snel tot doelman nummer één: tweede en derde doelman Jorn Brondeel en Brent Gabriël konden hem het leven nog niet zuur maken. Vanaf speeldag twee staat Reus onder de lat bij de mannen van Wim De Decker. En daar heeft die laatste nog geen spijt van gehad: Beveren heeft de tweede minst gepasseerde defensie, na RWDM. Beau Reus kan wel pronken met volgende statistiek: dit seizoen hield nog niemand zo vaak de nul als hij (zes keer). Zien we hem volgend seizoen in 1A?

Ook interessant