Wie is Kobe Corbanie, het 17-jarig talent van Antwerp dat mocht debuteren tegen Union?

In 2022 zagen we in de Jupiler Pro League opnieuw heel wat jonge snaken ingezet worden door onze eersteklassers. En dat zal in 2023 heus niet anders zijn. Ook bij Antwerp zijn ze de laatste jaren aan het werken aan de jeugdopleiding en dat werpt dit seizoen al zijn vruchten af. De afgelopen weken was de pers al lyrisch over Arthur Vermeeren, maar tegen Union mocht er nog een andere 17-jarige zijn debuut maken. Zijn naam: Kobe Corbanie. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Kobe Corbanie van Antwerp?

Kobe Corbanie is een actieve Belgische voetballer die uitkomt voor Young Reds, het beloftenelftal van Antwerp. Corbanie is geboren op 10 mei 2005 en is momenteel dus zeventien jaar. Erg jong, maar toch gelooft Mark van Bommel sterk in zijn kwaliteiten. Op speeldag 20 in de Jupiler Pro League liet hij Corbanie debuteren tegen Union. In minuut 85 kwam hij zijn leeftijdsgenoot Vermeeren aflossen op het middenveld. Van nature is hij echter een verdediger. Bij Young Reds is hij de vaste rechtsachter: in Eerste Nationale deed hij dit seizoen al veertien keer mee.

Kobe Corbanie nationale jeugdreeksen

Corbanie werd in 2018 weggeplukt bij de jeugd van Lierse en speelt sindsdien in rood en wit. Dat legde hem geen windeieren, want begin 2022 mocht Corbanie een eerste keer meedoen met de Belgische nationale U17. Een mooie beloning voor zijn prestaties en ontwikkeling. Coach David Penneman stelde hem vier keer op: twee maal tegen Ierland en twee maal tegen Finland. Benieuwd of we hem binnenkort nog eens terugzien in de jeugdreeksen. Zijn debuut in 1A zal dat alvast veel kracht bijzetten.

Ook interessant