Wie is Noah De Ridder, 19-jarig talent van KAA Gent dat dit seizoen al debuteerde in 1A?

De Belgische voetbalploegen werken de laatste jaren meer dan ooit aan de jeugdwerking. Op steeds jongere leeftijd worden talentjes vastgelegd, zodat ze het schip niet vroegtijdig zouden verlaten. Dat is bij KAA Gent niet anders. De Buffalo's maakten al ferm werk van dat laatste. Met Fofana en Samoise hebben ze twee spelers lopen uit eigen jeugd die vaak te zien zijn in 1A, maar er zit nog wat ander volk aan te komen. Eén van die mannen is Noah De Ridder. Wie is hij nu juist?

Wie is Noah De Ridder van KAA Gent?

Noah De Ridder is een Belgische actieve voetballer van KAA Gent, die dit seizoen uitkomt voor de beloften (Jong KAA Gent) in Eerste Nationale. Hij is geboren op 8 oktober 2003 en werd even geleden dus negentien jaar. Zijn opleiding genoot hij bij Eendracht Aalst, tot Gent de jongeling kwam wegplukken. Bij het Gents bestuur hebben ze een hoge pet op van de blonde middenvelder: in november 2021 ondertekende hij zijn allereerste profcontract, tot 2024. Dit seizoen speelde hij al vijftien keer mee in Eerste Nationale, het derde Belgische niveau. Hein Vanhaezebrouck liet De Ridder op 11 september debuteren voor het A-elftal: in minuut 90 viel hij in tegen Zulte Waregem.

Noah De Ridder nationale jeugdreeksen

In het verleden speelde De Ridder ook al mee met de Belgische nationale jeugdploegen. Dat deed hij bij de U16, maar ook bij de U17. Op 19 januari 2020 maakte hij zijn debuut bij de U17. Coach Thierry Siquet gaf de jongeman toen veertig minuten speeltijd in de oefeninterland tegen Finland. Wat later speelde hij ook nog tegen Oezbekistan, Wit-Rusland en Israël. 

Leer De Ridder hieronder nog iets beter kennen:

Ook interessant