Wie is Randal Kolo Muani, de 'onbekende' aanvaller in de selectie van Frankrijk op het WK in Qatar?

De Rode Duivels moesten helaas het vliegtuig richting België opstappen, na de pijnlijke WK-uitschakeling in de groepsfase. Het vizier mag dus van schouder veranderd worden, want er zitten nog heel wat stevige kleppers in het toernooi. Eén daarvan is Frankrijk. Een selectie gevuld met buitensporig veel talent - denk maar aan Kylian Mbappé, allerminst geliefd in België -, maar waar toch één opvallende naam tussen loopt: Randal Kolo Muani. Ken je de man nog niet? Dan zal dat vanaf nu veranderen.

Wie is Randal Kolo Muani Frankrijk WK Qatar?

Randal Kolo Muani is wellicht de vreemde eend in de Franse bijt. Tussen namen als Mbappé, Dembélé, Coman, Giroud en Griezmann is hij zonder enige twijfel de minst bekende. Maar daarom niet de zwakste van het pak! Kolo Muani komt uit voor Eintracht Frankfurt, dat hem afgelopen zomer gratis overnam van Nantes. Een absoluut schot in de roos, want de aanvaller is een ware sensatie in de Bundesliga. Frankfurt staat na vijftien speeldagen op een mooie vierde plaats en heeft dat grotendeels te danken aan Kolo Muani, die al vijftien keer beslissend was. Met zijn vijf goals en tien assists - assistenkoning - doet niemand beter.

Randal Kolo Muani Nantes en marktwaarde

Kolo Muani is voor de meesten waarschijnlijk nog ietwat onbekend, maar in Frankrijk stond hij toch al jaren te boek als een talent. Op 19-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de Ligue 1, bij Nantes. Hij verzamelde er uiteindelijk 87 matchen, waarin hij 23 keer scoorde en zestien assists uitdeelde. Hij verkaste echter gratis naar Frankfurt, waar hij dus helemaal ontplofte en zo in september 2022 mocht debuteren voor Les Bleus. Op het WK stond de 23-jarige ook 90' tussen de lijnen op speeldag twee tegen Tunesië. Ondertussen klom zijn marktwaarde al naar €30 miljoen.

Kolo Muani aan het werk voor Frankfurt:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link