De Boeck: "RSCA voetbalt verticaal, maar in de verkeerde richting. Dat is geen voetbal."

Naar aanleiding van de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en KV Kortrijk had Het Laatste Nieuws een gesprek met Glen De Boeck. Hij is een ex-Anderlecht-coryfee en ook ex-trainer van KV Kortrijk. In dat gesprek deed hij enkele opvallende uitspraken over Anderlecht en meer bepaald over het systeem Kompany. 

Opvallende uitspraken

"Anderlecht voetbalt verticaal, maar in de verkeerde richting. Dat is geen voetbal" volgens De Boeck. Daarnaast vindt hij "dat er meer uit deze selectie valt te halen en dat het spel van Kompany niet realistisch is." De ex-ploegmaat van Kompany hekelt ook de huidige het belang van data: "Data zijn belangrijk tegenwoordig, als je geen 600 passes hebt heb je een slechte match gespeeld.  Belachelijk, want wat ben je ermee als 70% van je passes achteruit gaat?"

De Boeck bleef bijzonder hard voor de trainer van Anderlecht, volgens hem zal het nooit lukken met Kompany. "Een trainer moet inschatten welke filosofie mogelijk is met een team. Hij moet niet het omgekeerde doen." 

Tot slot hoopt De Boeck dat Anderlecht terug de aansluiting vindt met de top, maar doordat er geen geld is wordt voetbalinzicht nog belangrijker volgens hem. "Bij KV Kortrijk hebben ze me destijds een speler aangeboden die 250 000 euro moest kosten. Ik vond hem onvoldoende. Eén jaar later kocht Anderlecht hem voor 8 miljoen euro (Bubacarr Sanneh). Dan glij je snel af."

Ook interessant