Opvallend lijstje: Club Brugge nog steeds dé titelfavoriet .. 3x meer kans dan Anderlecht en Genk

Het Twitter-account 'Belgian Football Stats' is een echte aanrader om te volgen. Zoals de naam doet vermoeden, delen ze af en toe leuke statistieken uit de Jupiler Pro League. Tijdens de interlandbreak én na tien speeldagen is het natuurlijk het ideale moment om wat leuke cijfertjes boven te halen. Zo ging het account bij de Belgische bookmakers kijken welke Belgische ploegen procentueel gezien het meeste kans maken op de titel. Of met andere woorden: wie heeft de laagste odds om kampioen te worden?

Titelkansen volgens de bookmakers

Wat blijkt: ondanks een zwakke start met 16/30, veel tegengoals, amper een vijfde plek en zes punten achterstand op Union Saint-Gilloise, is Club Brugge volgens de bookmakers nog altijd de favoriet om kampioen te worden. En het verschil is nog best groot, want eerste achtervolger Antwerp zou procentueel gezien 7% minder kans hebben om kampioen te worden. Met 16,9% vervolledigt Gent het podium. Union, Anderlecht en Genk, die best goed voetbal brengen en ook titelkandidaten zijn, konden de bookmakers minder overtuigen. Toch opmerkelijke constateringen, let ook even op de andere ploegen in het lijstje.

De kansen van Club Brugge zijn weliswaar lichtjes gedaald ten opzichte van de vorige tussenevaluatie, maar ze blijven toch nog altijd de favoriet volgens de bookmakers:

Begin augustus was de situatie bij de bookies nog als volgt: 

Zo lagen de kaarten nog voor aanvang van het seizoen:

Ook interessant