Ocharme... Dany Verlinden doet pijnlijke onthulling: Cercle-fans zingen nog altijd "dikke vette Dany"

Dany Verlinden is een Club Bruggelegende. Jarenlang was hij de vaste waarde tussen de palen bij blauw-zwart. Ondertussen in hij keeperstrainer aan de andere kant van Jan Breydel, bij Cercle Brugge. Maar daar kunnen sommige supporters van groen-zwart nog altijd niet mee leven.

Dany Verlinden vertelde het volgende aan HNB:

“Het raakt me zeker. Mijn vrouw is nog maar één keer naar Cercle gekomen, net om die reden. Vroeger kwamen wij vaak in de kantine, toen mijn zonen hier een wedstrijd speelden. Carlos, de uitbater, ken ik al twintig jaar. Dat was nooit een probleem. Nu word ik elke keer geviseerd. Tijdens de matchen zijn er altijd wel ­enkelen die over mij zingen. Iedereen bij ons op de bank hoort dat. Als je weet wat ze zingen, herken je het wel.”

Dany wordt een gebrek aan respect verweten toen hij nog voor Club voetbalde.

“Ik zou niet weten wanneer.”

Het enige wat je ooit deed, was reageren met een ­gebaar toen ze tijdens een derby weer eens “Dikke Danny” zongen om jou te provoceren, vervolgt HNB.

“Dat herinner ik me niet, maar het is dat wat ze nog steeds zingen. Nogmaals: hoezeer het mij ook raakt, ik blijf er rustig onder. Weet je, iedereen oordeelt, maar ik ben niet weggegaan bij Club, ik ben er ontslagen, hè. Niemand kent het juiste verhaal.”